Baron Hildprandt chutná už i po zralých třešních

13.09.2023AtBars

Zámecká palírna v Blatné dál rozšiřuje svoji nabídku českých pálenek a ovocných specialit. Jejím nejčerstvějším přírůstkem je Baron Hildprandt Ze zralých třešní, jenž se tak stal v pořadí šestým členem produktové řady ovocných specialit vyrobených ze zralých plodů.

Jako ovocné speciality se blatenské produkty ze zralého ovoce označují proto, že se v matných černě zbarvených láhvích neukrývá pálenka, ale kombinace rok stařeného ovocného destilátu, lihu, vody z blatenských studní a extraktu, který vzniká macerací příslušného sušeného ovoce v 62% ovocném destilátu. Použitým ovocem je inspirována i barva štítku v roli etikety, jenž je v případě švestek fialový, v případě hrušek zelený, meruněk oranžový, malin růžový a jablek žlutý.

Nejnověji pod rukama mistra destilatéra Václava Šitnera vznikl Baron Hildprandt Ze zralých třešní. Jeho základ tvoří třešně vypěstované v jižních Čechách a sklizené až ve chvíli, kdy dosáhly požadované zralosti a šťavnatosti. Destilát z nich se po ročním ležení smísil s lihem, vodou a extraktem ze sušených třešní a výsledný blend se na dva až tři měsíce uložil do sudů z českého dubu.

Novinka Baron Hildprandt Ze zralých třešní má stejně jako ostatní členové této produktové řady 40 % alkoholu a stejná je i její cena, která v případě láhve o objemu 0,7 l činí 715 Kč.

@mohlo by vas zajimat