Vodka Stoli podstoupila radikální změnu designu

22.10.2023AtBars

Lotyšská vodka Stoli prošla další designovou proměnou. K prvním úpravám jejího designu došlo vloni poté, co se pozměnil její název, nyní dostala úplně novou láhev i etiketu. Stoli Group ji postupně zavádí na jednotlivých trzích, Českou republiku nevyjímaje.

Skupina Stoli Group, jež se zabývá výrobou a distribucí destilátů a vín, se loni v březnu rozhodla opustit původní název Stolichnaya a začít používat výhradně zkrácenou verzi Stoli. Chtěla se tím vymezit vůči invazi Ruska na Ukrajinu, úplně se odříznout od ruské části své historie a zdůraznit, že se už déle než dvě dekády vyrábí v Lotyšsku. Změna názvu se záhy promítla do designu láhve, primárně samozřejmě do její etikety. Jen u toho ale na dlouho nezůstalo.

Nový design vychází z toho původního, je ale o poznání modernější. Stoli se dál plní do čirých láhví, jež se od těch původních lehce liší tvarem, žebrováním, které nyní zabírá celou dolní třetinu, a také jiným embosovaným motivem pod hrdlem. Na horní etiketě zůstal jen výrazný název Stoli, slovo vodka se přesunulo na hlavní etiketu, která je nově v dolní části lehce zkosená, a tak dává vyniknout i „pečeti“ umístěné na zadní straně láhve, která skrz čirou tekutinu prosvítá. Moderněji pojatá je kresba na pozadí, přes kterou jdou všechny nápisy včetně sloganu The Spirit of Change. Ten se bílým písmem na červeném podkladu objevuje také na hrdle pod zlatým uzávěrem, kde se v řádcích střídá s textem Premium a The Original. Obojí tam doplňuje ještě označení Imported.

Nové láhve se „starým“ obsahem se postupně zavádějí na jednotlivých trzích, objevovat se začaly už i v České republice.

@mohlo by vas zajimat