Monin tým v roli ambasadora posílil Lukáš Dratva

08.01.2024AtBars

V České republice je tváří sirupů a dalších produktů značky Monin už několik let Honza Zlámaný. Bude jí i nadále, přesouvá se ale na seniorskou pozici a velké části jeho dosavadních povinností se už v prvních dnech nového roku ujal nový brand ambassador – Lukáš Dratva.

„K rozšíření týmu jsme přistoupili zejména proto, že spolu s tím, jak značka Monin na českém trhu posiluje, přibývá i práce, kterou není v silách jednoho člověka zvládnout. Nejde být prostě na školeních, schůzkách nebo třeba u mailu najednou,“ zdůvodňuje personální doplnění týmu společnosti Zanzibar dosavadní brand ambassador Honza Zlámaný a pokračuje: „Přesunul jsem se proto do seniorské ambasadorské role a zároveň na pozici brand managera. Mým úkolem je starat se o celkový rozvoj značky Monin v České republice, budu pokračovat v práci s klíčovými zákazníky a pečovat o Paragon jakožto samostatnou součást Monin portfolia. Školení pro personál gastronomických provozů, eventy, guest shifty a další klasickou ambasadorskou práci má od 2. ledna na starost můj nový kolega Lukáš Dratva.“

Lukáš, jenž v lednu oslaví své čtyřiadvacáté narozeniny, začal svou profesní cestu v roce 2018 v malém baru v Kroměříži. Poté krátce působil v pražské Whiskerii, kterou záhy vyměnil za Banker’s Bar, v němž strávil tři následující roky a k zastižení tam bude i nadále. „Nechci barmanské řemeslo úplně opustit a ztratit kontakt s barovým prostředím, a tak budu i při práci Monin ambasadora v Banker’s občas o víkendech vypomáhat,“ objasňuje. „Patřím k lidem, kteří se vždy snaží nemít velká očekávání, ale na spolupráci s Honzou a celým týmem společnosti Zanzibar se už moc těším. V prosinci jsem měl možnost navštívit Monin centrálu ve francouzském Bourges a nemůžu se dočkat, až budu moct všechno, co jsem tam viděl a co jsem se dozvěděl, sdílet se svými kolegy a kamarády v barech a kavárnách po celé České republice,“ dodává.

Lukáš Dratva byl na pozici Monin brand ambassadora vybrán z několika kandidátů. „Nešli jsme cestou otevřeného výběrka, ale oslovili jsme pár lidí napřímo. V Lukášův prospěch mluvilo určitě i to, že loni v českém kole Monin Cupu obsadil třetí místo a se značkou byl už nějakým způsobem sžitý. Zároveň nás přesvědčil svými komunikačními dovednostmi, které jsou na velmi vysoké úrovni, a jako nespornou výhodu vnímáme i to, že patří k mladší generaci barmanů,“ vypočítává skutečnosti, které přispěly k výběru nového ambasadora jeho zkušenější kolega Honza Zlámaný.

@mohlo by vas zajimat