V Centru Louka bude možné ochutnat Znojmo

16.01.2024AtBars

VOC Znojmo přidává k pravidelným akcím, během nichž je možné ochutnat vína jeho členů, jednu zbrusu novou, jež cílí na náročnější konzumenty včetně profesionálů z gastronomie. Naplánovaná je na první březnovou sobotu, aby těm, kdo se k němu hodlají připojit, vynahradila Suchej únor.

Degustace nazvaná Chutnáme Znojmo se odehraje 2. března od 10 do 18 hod. v Centru Louka, což je nové společensko-vzdělávací centrum vybudované v citlivě zrekonstruované nejstarší části Louckého kláštera, která je známá jako stará škola. Minimálně čtrnáct vinařství ze znojemské vinařské podoblasti účastníkům ze své produkce nabídne šest až osm top vín, a to nejen těch, která nesou označení VOC.

Organizátoři se chtějí vyhnout tlačenicím u stanovišť s víny, a tak omezili kapacitu akce tak, aby mohli návštěvníkům Chutnáme Znojmo zajistit ze strany vinařů individuální přístup. Vstupenky, jež zahrnují neomezenou degustaci vín a občerstvení, jsou již nyní v prodeji na GoOut, a to za 1500 Kč. Postupně se do prodeje dostanou také lístky na následný doprovodný program zahrnující degustace z vinařských archivů, hudební nebo gastronomické zážitky. Aktuálně je už v nabídce zážitková večeře spojená s degustací vín, kterou bude hostit Sklep vinařství Špalek v Novém Šaldorfu.

@mohlo by vas zajimat