Tučný čtvrtek bude i letos oslavou dobrého jídla

27.01.2024AtBars

Součástí masopustního období je tučný čtvrtek, který předznamenává blížící se konec masopustu a příchod čtyřicetidenního předvelikonočního půstu. K tradici, jež velí se v tento den pořádně najíst, se už několik let speciální nabídkou hlásí i vybrané restaurace v čele s těmi ze skupiny Ambiente.

Letos tučný čtvrtek připadá na 8. února. K oslavám dobrého jídla se může připojit v podstatě každá restaurace, na její velikosti nebo zaměření nezáleží. Ambiente, jež už od roku 2019 patří k hlavním iniciátorům „Tučňáku“, jim všem nabízí k využití tematické samolepky a plakáty od Studia Najbrt. Stačí vyplnit formulář a počkat na odpověď. Na Instagramu se pak konkrétní nabídka bude průběžně objevovat pod hashtagem #tučnýčtvrtek2024.

Bohatší porce, plnější sklenice nebo jinou speciální nabídku letos na tučný čtvrtek svým hostům nabídnou třeba pražské restaurace Alma, Kro na Vinohradech, v Karlíně i Vršovicích, Big Smokers nebo třeba pekařství Kus Koláče, připojí se ale také Ramen Brno, legendární Hostinec U Jiskrů, táborské Triko nebo například strakonická restaurace Sůl a řepa. A samozřejmě i všechny podniky Ambiente.

V jejich nabídce se stejně jako v předchozích letech objeví větší porce za standardní cenu, tučné předkrmy, maxidezerty nebo bezedné nápoje. Zatímco třeba takové Lokály pro tuto příležitost chystají speciality z vepřového bůčku v dvojitých porcích, U Kalendů, v Esce a Kantýně vsadili na škvarkové speciality. Burger Service bude lákat na vepřový smash burger, Bufet na dvoupatrového holanďáka v housce, Pasta Fresca na dvojitou porci spaghett aglio olio se slaninou a chilli papričkami a Café Savoy na Full English Breakfast. Chuť na sladké bude možné zahnat třeba větším větrníkem a buchtičkami v Myšákovi a žízeň uhasit u Dvou kohoutů speciálem Místní tučné pivo 14°. Pult oslaví tučný čtvrtek velkým panákem zelené nebo hruškovice za cenu malého.

@mohlo by vas zajimat