Pupp bude 5. května hostit Education Symposium

12.03.2024AtBars

Na začátku pátého měsíce roku bude v Karlových Varech hodně rušno, a to zdaleka nejen proto, že se naplno rozběhne lázeňská sezona. Vyrazit na západ Čech by měli i všichni zájemci o barové dění – 5. května se zde totiž uskuteční premiérové Pupp Education Symposium.

Pupp Education Symposium proběhne na pozadí už zavedené gastronomické události, na rozdíl od ní je ale určeno výhradně profesionálům z barové branže. V prostorách před známým karlovarským grandhotelem se 3.–5. května uskuteční Pupp-Up Food Fest, jenž všem zájemcům o dobré jídlo nabídne k ochutnání speciality vybraných restaurací reprezentujících to nejlepší, co Česká republika nabízí. Jeho součástí bude i mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink a koktejly, ty s alkoholem, se budou míchat také na několika festivalových stáncích. Z pohledu barové komunity bude ovšem nejzajímavější to, co se 5. května odehraje uvnitř Grandhotelu Pupp.

Důraz na edukaci a inspiraci / V reprezentativních prostorách Slavnostního sálu se uskuteční premiérové Pupp Education Symposium, jehož organizátory jsou Víťa Cirok a Honza Šebek, dvě hlavní barové tváře Puppu a jeho Becher’s Baru a zároveň také spolumajitelé společnosti Apollo Bar & Beverage consulting, která nový vzdělávací projekt zaštiťuje. „Nápad uspořádat sympozium v nás dozrával několik let. Chtěli jsme ale nejprve nasbírat zkušenosti a inspiraci, které teď můžeme využít. První Pupp Education Symposium jsme záměrně situovali k nám do Karlových Varů. Grandhotel Pupp nám totiž poskytuje výhodu domácího prostředí, které dobře známe z podobných akcí, což nám pořádání sympozia výrazně zjednodušuje. Do budoucna však nevylučujeme, že se akce bude konat v jiném městě, například Praze,“ podotýká Víťa Cirok a pokračuje: „Primární brand je Education Symposium. A co si pod tím představit? V rámci České republiky nám už nějakou dobu chyběl projekt, který by měl primárně edukační a inspirativní formát, a tak jsme s ním přišli sami. Cílem prvního ročníku sympozia je primárně oslovit profesionály z české a slovenské barové scény, netajíme se však tím, že do budoucna by naše akce měla nabýt globálního charakteru. Ale to je píseň budoucnosti, teď je potřeba se soustředit na první ročník.“

Umění barmanství a kreativity / Víťa i Honza mají se vzděláváním barové komunity své zkušenosti, a to jak z pozice českých World Class vítězů, tak lektorů Diageo Bar Academy. V rámci sympozia na to ale zdaleka nebudou sami. „Hlavními pilíři Pupp Education Symposia jsou vzdělávání, inspirace, networking a zábava. Chceme posouvat českou barovou komunitu pořád dál, proto bychom do Česka rádi přivezli zajímavé speakery z různých koutů světa a každý rok tu představili jiné zajímavé osobnosti barové scény, které povedou semináře na zvolené téma. To pro letošní rok zní Art of bartending, art of creativity,“ prozrazuje Honza Šebek. Z letošních osobností Víťa s Honzou zatím odtajnili tři – v květnu do Varů z norského Osla přiletí jejich někdejší kolega Adrián Michalčík, z jihu Evropy, konkrétně z barcelonského baru Especiarium, na západ Čech dorazí Antonio Naranjo Nevares a od našich východních sousedů přijede Martin Župina. Další jména budou průběžně zveřejňována na sociálních sítích Pupp Education Symposia.

Ocenění udělená komunitou / Na celodenní blok seminářů večer naváže předávání nových barových cen, které organizuje on-line magazín AtBars.com. „Už několik let mám tu čest být součástí týmu, který vybírá nejlepší bary světa, a v minulosti jsem byla i u toho, když se udílely české bar awards, a tak když za mnou kluci z Apolla přišli s myšlenkou, zda by nestálo za to uvést nějaká barová ocenění znovu do života, nebylo moc o čem přemýšlet,“ říká šéfredaktorka a spolumajitelka AtBars.com Bára Urbanová a pokračuje: „Jelikož vítěze celkem pěti kategorií budou vybírat sami barmani a barmanky plus další osobnosti české barové komunity, zvolili jsme pro ně výstižný název – Bar Community Awards.“

Pomyslným vyvrcholením celého dne pak bude večerní guestbartending. V Becher’s Baru budou až do pozdních nočních hodin míchat své drinky osobnosti z programu Pupp Education Symposia, aby kromě teorie na pódiu všem účastníkům akce ukázali také něco přímo ze své barové praxe.

@poslední příspěvky

@newsletter

Fields marked with an * are required

Vyplněním uvedených polí a kliknutím na „přihlásit“ udělujete AtBars Spirit, s.r.o., souhlas se zpracováním osobních údajů, jež bude provedeno dle platné legislativy.

@mohlo by vás zajímat