V Alcronu se setkávají hosté nad koktejly i knihami

25.03.2024AtBars

Tomáš Mozr je nejen mezi barmany známý svou vášní pro barovou historii a knihy, jež se vážou ke světu nápojů. Tituly ze své neustále se rozrůstající domácí knihovny už po léta pravidelně recenzuje na AtBars.com, od počátku letošního roku s nimi ale zájemce o barovou literaturu seznamuje také naživo.

Barové literatuře a všem, kdo se o ni zajímají, se jednou měsíčně rozhodl poskytnout prostory svého baru hotel Almanac X Alcron Prague. Série setkání nad knihami odstartovala už v lednu a předběžné termíny má stanovené až do konce roku. Každé z literárních zastavení je zasvěcené nějakému tématu, po lednovém koňaku a únorovém pití či pijáctví přijdou v březnu na řadu destiláty z agáve a po nich například káva v koktejlech, staré české barové knihy nebo třeba novodobé ginové šílenství.

Tomáš Mozr pro každý z večerů sáhne do své impozantní sbírky více než pěti stovek barových knih a vybere z ní ty, které se k danému tématu vážou. Barmani Alcron Baru pak hostům nabídnou k ochutnání koktejly, jež jsou jím rovněž inspirované. Připraví je s využitím produktů z portfolia společnosti Ultra Premium Brands, která je partnerem degustačně-literárního projektu. Hosté mohou přicházet ve dvou vlnách, poprvé je Tomáš spolu s barovým týmem přivítá v pět večer, podruhé v sedm. Vstup je volný, zájemci o pohodovou rozpravu s Tomášem Mozrem či příběhy a pikantérie ze světa koktejlů mají vždy dva drinky zdarma.

Nejbližší setkání nad knihami nazvané Agáve pro vše zlé i dobré se uskuteční už 26. března pod záštitou značky Los Siete Misterios. „Večer se ponese ve znamení knih o dvou světově známých destilátech z agáve – mezcalu a tequile. Prostřednictvím knih A Field Guide to Tequila, The Tequila AmbassadorHow the Gringos Stole Tequila se blíže podíváme na tequilu, a to nejen na její historický význam, ale také na řadu osobností a značek, které tvoří základ této kategorie. Kniha Finding Mezcal nás pak vezme na dobrodružnou cestu za objevováním skutečné duše Mexika a díky publikaci Mezcal + Tequila Cocktails zjistíme, co vše je vlastně možné v současném zlatém věku agáve připravit a ochutnat,“ láká na březnové posezení Tomáš Mozr. „Čtyři z uvedených knih pocházejí z mé knihovny, tu pátou, Tequila Ambassadora z pera Tomase Estese, má doma šéfbarman Alcron Baru Dan Prokeš a přislíbil ji přinést,“ dodává.

@mohlo by vas zajimat