V Blatné jsou na Velikonoce více než připraveni

27.03.2024AtBars, PR

Blížící se svátky jara jsou spojeny nejen s pomlázkou, barvením vajec nebo pečením mazanců a beránků, ale i s ovocnými pálenkami. Patří totiž k dobrým zvykům mít pro dospělé koledníky po ruce kromě obarvených vajec také něco tekutého.

Zásobit se na pondělní příchod koledníků, ale i na Velikonoce jako takové, lze například pálenkami a dalšími ovocnými specialitami z palírny v jihočeské Blatné. Pro všechny ty, kdo mají slabost pro hrušky, bude patrně první volbou Baron Hildprandt Ze zralých hrušek. Jde o kombinaci hruškové pálenky s extraktem ze sušených hrušek macerovaných v 62% ovocném destilátu, jež se následně na dva až tři měsíce uloží do sudů z českého dubu a před plněním do láhví se blatenskou vodou naředí na 40 % alkoholu. V e-shopu společnosti Premier Wines & Spirits je láhev Barona Hildprandta Ze zralých hrušek ke koupi za 740 Kč, podobně jako variace ze zralých malin, švestek, třešní nebo meruněk.

Zatímco pálenky ozvláštněné extraktem se v Blatné plní do černých láhví s dlouhým štíhlým hrdlem, klasické ovocné destiláty mají láhev bílou. Také ty mají původ v ovoci pocházejícím z jihu Čech, potažmo dalších míst České republiky. Konkrétně třeba na jednu láhev meruňkovice Baron Hildprandt je potřeba 13 kg čerstvých meruněk. K dalším charakteristickým znakům ovocných pálenek Baron Hildprandt patří čtyřnásobná destilace, po níž po dobu jednoho roku odpočívají ve smaltovaných tancích. Do láhví se plní o síle 42,5 % alkoholu. Zájemci za slivovici, hruškovici, meruňkovici a višňovici Baron Hildprandt zaplatí 705 Kč.

@mohlo by vas zajimat