Ve Slasti míchají drink, který ocení fanoušci Duny

22.04.2024AtBars

Nejen na fanoušky kultovní sci-fi ságy cílí drink, který do své nabídky na začátku dubna zařadila brněnská Slast. Dunou inspirovaná Voda života má modrou barvu, zasypává se zlatými třpytkami a během pár týdnů se stala suverénně nejprodávanějším koktejlem.

Filmy a filmový svět jsou vděčným námětem pro koktejlová menu, ale i pro jednotlivé drinky, jimiž barmani reagují třeba na některý z aktuálních blockbusterů. Z brněnské party Lidí z Baru se o tom už vloni mohl přesvědčit Bar, který neexistuje, jenž hostům míchal koktejly inspirované snímky BarbieOppenheimer. V nabídce se tak pouze na vymezený čas ocitly Bar-B Club a Oppenheimer Martini – a hosté jich vypili stovky.

Barový tým Slasti se nyní rozhodl promítnout do časově omezeného drinku svou představu vody života, která sehrává svou roli v ději sci-fi ságy Duna. „Vodou života pouštní lidé nazývají žluč písečného červa. Její konzumace způsobuje buď smrt, nebo získání speciálních schopností jako nahlížení do budoucnosti,“ objasňuje marketingová manažerka Slasti Iva Strouhalová a pokračuje: „Ve filmu je jasně modrá, stejně jako náš drink. Třpytky dopadající při servisu na hladinu koktejlu zase reprezentují koření – drahocennou surovinu vznášející se nad rozlehlou pouští.“

Barmani Slasti svou Vodu života míchají z ginu, sirupu z jahod a čaje sencha, čerstvé citronové šťávy, spiruliny a kokosové vody. Poté drink ještě klarifikují mléčnou bílkovinou a ve sklence ho pro větší efekt zasypou zlatými třpytkami. Od 1. dubna, kdy ji ve Slasti začali servírovat, se Voda života stala suverénně nejprodávanějším koktejlem. Svůj podíl na tom má i její prezentace na sociálních sítích, kde drink z planety Arrakis získal značný dosah a pozornost. Atraktivní vizuály navíc oslovují nejen fanoušky Duny, ale i ty, kdo ji neznají. „Voda života je typ koktejlu, který vidíte na fotce a zaujme vás na první dobrou. I kdybyste vůbec netušili, že nějaká Duna existuje, tak budete chtít ochutnat,“ uzavírá Iva Strouhalová.

@mohlo by vas zajimat