60 vteřin s Honzou Teskou

27.05.2024Ondra Hnilička a Bára Urbanová

I když už je to hezkých pár let, co Honza Teska působil v pražském baru Bugsy’s, a rovných pět, co barmanské řemeslo pověsil na hřebík, z barové branže a povědomí její komunity se zdaleka nevytratil. Jen je teď jeho pracovní náplní obchod a marketing. Pobavit ovšem umí stejně jako kdysi. Důkazem budiž jeho minuta před naší kamerou…

Honza Teska je čistokrevný Pražák – v české metropoli se narodil přesně před pětatřiceti lety. Jako malý chtěl být astronautem nebo archeologem, nakonec ale v Klánovicích vystudoval Střední školu hotelnictví a turismu. Prý, jak sám říká, velmi ledabyle. A proč si zvolil právě barmanskou profesi? „Nejdřív jsem běhal zběsile po place jako číšník a přišlo mi, že ti barmani mají mnohem pohodovější job. Tahle iluze mi vydržela do první páteční plavby,“ směje se.

Za bar se Honza poprvé postavil v osmnácti letech v Potrefené huse, jejímž spolumajitelem byl Václav Vojíř, do jehož baru Bugsy’s poté přesídlil. „Pět let v Bugsy’s mi profesně dalo jednoznačně nejvíc. Zatím to jsou nejlepší léta mého života, rád na ně vzpomínám,“ říká s tím, že v gastru strávil celkem patnáct let a prošel všemi možnými pozicemi, od pomocníka až po management. „Ještě během studia jsem dělal pro Zátiší Catering, pak přišly Potrefené husy, Bugsy’s a na závěr jako třešničku na dortu casino King’s,“ vyjmenovává hlavní ze svých profesních zastávek.

Aktuálně Honza pracuje pro společnost Coca-Cola Hellenic a na vizitce má napsáno Premium Spirits Trade Marketing Lead. „Je to už pět let, co jsem se přesunul do korporátu. Tento rok jsem pak sales vyměnil za marketing. Mým úkolem je propojovat obojí – připravuji strategie a nástroje pro obchodní tým,“ objasňuje. Na jeho stávající práci ho nejvíc baví, že se má pořád co učit, může se posouvat dál a rozvíjet. „Někdy je ale trochu těžké udržet work-life balanc,“ dodává. Odpovídá tomu i Honzova odpověď na otázku, co mu z jeho barmanského období chybí: „Možná to, že když zamknete bar, tak jdete domů s čistou hlavou. Teď už to někdy nejde,“ podotýká.

Návod na kvalitní odpočinek a trávení volného času má Honza vcelku jednoduchý. „Pravidelně chodím do sauny a plavat. Nejdůležitější ale vždycky je a bude kvalitní spánek,“ říká a pokračuje: „Když mám volno, věnuju se různým rekreačním sportům, jezdím na výlety a dělám cokoliv, co mě zabaví.“ A plány do budoucna? I o těch má Honza jasno. „Dostat se co nejdál, ať už je to kamkoliv. Začínají se už objevovat i myšlenky na rodinu,“ uzavírá.

video: Ondra Číhal

@poslední příspěvky

@newsletter

Fields marked with an * are required

Vyplněním uvedených polí a kliknutím na „přihlásit“ udělujete AtBars Spirit, s.r.o., souhlas se zpracováním osobních údajů, jež bude provedeno dle platné legislativy.

@mohlo by vás zajímat