V Almě se představí belgický Botanical by Alfonse

29.05.2024AtBars

Pražská restaurace Alma pokračuje v sérii hostování, kterou na konci dubna otevřely Léa Rouel a Xénia Patros z pařížského baru The Cambridge Public House. Tentokrát zalovila na belgické koktejlové scéně a do Prahy pozvala namurský bar Botanical by Alfonse.

Ačkoliv je Belgie podobně jako Česká republika primárně považována za zemi piva, součástí její gastronomické scény jsou i zajímavé barové koncepty, které si postupně budují mezinárodní renomé. Patří k nim například Botanical by Alfonse, který v hlavním městě Valonska provozují Charlotte Guillams a Valentin Norberg. I když Namur v nejbližší době na svém cestovatelském seznamu patrně nemáte, ochutnat drinky, které se v Botanical by Alfonse míchají, i tak můžete – Charlotte, Valentin a barman Jerome brzy zavítají do Prahy. Na 3. června je od 16 hod. naplánován jejich masterclass v konferenčních prostorách restaurace Alma a v sedm večer se pak postaví za bar. Na obojí je potřeba si rezervovat místo předem.

Barový tým v čele s Pavlem Sochorem si pro hostování vybírá podniky, jež vyznávají obdobnou filozofii jako Alma. A pro Botanical by Alfonse, který se – jak už samotný název podniku napovídá – zaměřuje zejména na lokální botanicals a další přírodní suroviny, které používá nebo zpracovává výhradně na vrcholu jejich sezony, to platí bezezbytku. „Charlotte s Valentinem a Jeromem dorazí už v neděli, kdy se je chystáme trochu protáhnout po Praze. V pondělí ráno nás čeká foraging trip a potom lab a příprava jednoho surprise cocktailu z ingrediencí, které nasbíráme. Od čtyř se koná masterclass a od sedmi do desíti bude probíhat guest shift. V úterý se pak znovu chystáme do města. Chceme, aby si to u nás Charlotte s Valentinem a Jeromem užili,“ dává nahlédnout do programu tří hostů z Belgie Pavel Sochor.

Další hostování v Almě plánují na červenec. „Naším cílem je přivážet do Prahy zajímavé bary a ukázat barové komunitě i našim hostům, jak to dělají jinde ve světě. Zároveň vybíráme takové podniky, které přistupují k tvorbě koktejlů a udržitelnosti podobně jako my, a tím pádem se od sebe máme navzájem co učit a můžeme se o to víc inspirovat,“ objasňuje Pavel Sochor.

@mohlo by vas zajimat