Virtuální hra Prazdroje představuje varní proces piva

    28.06.2024 | AtBars
    Plzeňský Prazdroj se rozhodl interaktivní a zábavnou formou představit široké veřejnosti varní proces piva. Pomáhá mu s tím hra Uvař si jedno, v níž se hráči stávají virtuálními sládky a během vaření svého ‚digitálního ležáku‘ se dozvědí vše potřebné.

      AtTalks: Barmanské soutěže

      27.06.2024 | Michael Lapčík
      Co vede barmany k tomu vynakládat obrovské úsilí, čas a mnohdy i finance na soutěžní aktivity, když účastníků je mnoho a vítěz může být jen jeden? Do dalšího podcastu AtTalks si moderátor Michael Lapčík pozval bar & beverages managera hotelu W Prague Honzu Šebka a bar managera mělnického Brlohu ...

        Součástí Máje je i bar táhnoucí se přes dvě patra

        26.06.2024 | AtBars
        Zrekonstruovaná budova někdejšího obchodního domu v Praze na Národní třídě vyvolává velké emoce. Máj Národní, jak se nové centrum zábavy, her a zážitků nyní jmenuje, své dveře široké veřejnosti oficiálně otevřel 24. června a láká ji i na jídlo nebo na drink. Barových „nej“ nabízí hned několik…

          Metaxa Orama je symbolem střídání generací

          25.06.2024 | AtBars
          Minulý týden do České republiky zavítal Kostis Kalpaxidis, jenž se v průběhu léta oficiálně stane v pořadí šestým Metaxa masterem. Přivezl s sebou mimo jiné i jednu novinku – Private Reserve Metaxa Orama je udržitelnějším pojetím Metaxy, kterou před dvaatřiceti lety stvořil Costas Raptis.

            Alexův nesoustavný barový kalendář: Cocktail Parade

            25.06.2024 | Alex Mikšovic
            V neděli 25. června 1967 se uskutečnila unikátní barmanská soutěž, která patrně nemá ve světě obdoby. Od 17 do 18 hodin rozhlasová stanice Československo I vysílala přímý přenos Cocktail Parade Ex Plzeň ’67, utkání dvou barmanů a jedné barmanky, kteří byli od sebe na hony vzdáleni.

              Oficiálním drinkem festivalu ve Varech bude Campari

              24.06.2024 | AtBars
              Už potřetí v řadě nebude na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech chybět Campari, tentokrát se dokonce ujme role oficiálního drinku. Pro 58. ročník KVIFF navíc vznikl signature drink, který si bude možné vychutnat v Campari Lounge.

                60 vteřin s Tomášem Kučerou

                23.06.2024 | Ondra Hnilička a Bára Urbanová
                Do povědomí barové komunity se Tomáš Kučera zapsal už během svého působení v Bugsy’s, široká veřejnost ho pak může znát i jako osobního barmana jedné z hollywoodských hvězd. A i když už ho teď za barem v žádném z podniků pravidelně nenajdete, barové prostředí zdaleka neopustil – je totiž...

                  Dvě americké klasiky spolu v jedné plechovce

                  22.06.2024 | AtBars
                  Spojení whiskey Jack Daniel’s a Coca-Coly patří k legendárním dvousložkovým mixům, jež se míchají už déle než sto let a nikdo přesně neví, koho jako prvního napadlo udělat z nich pár. Čeští spotřebitelé si nyní tuhle kombinaci mohou vychutnat i rovnou z plechovky.

                    Čas ucházet se o Best Cocktail Menu Award právě nadešel

                    21.06.2024 | Bára Urbanová
                    Zatímco nominace na ocenění za nejlepší design dle The World’s 50 Best Bars se už příští týden uzavřou, šance pro bary, které se chtějí pochlubit svým koktejlovým menu, teprve přichází. Zájemci o letošní Best Cocktail Menu Award mají čas odeslat vše potřebné až do 18. července.

                      Prozkoumávat pivní svět lze i na dvou kolech

                      20.06.2024 | Otakar Gembala
                      Pěší a cyklistické putování za pivem má v našich krajích tradici a jeho popularita roste i v době masového automobilismu. Cílem přitom nemusí být jen vychutnávání zlatavého chmelového moku či návštěva pivovaru, ale také okolní příroda, města, hrady, zámky a kláštery.

                        Nové menu pražského Monkey Baru rozvíjí opičí téma

                        19.06.2024 | Bára Urbanová
                        I když nové koktejlové menu pražského Monkey Baru na první pohled vypadá velmi podobně jako to předchozí, obsahuje celou řadu nových koktejlů a většina z těch, které v něm zůstaly, doznala přinejmenším drobné obměny. Více prostoru se realizovat v něm dostala i umělá inteligence.

                          Letošní limitovaný Bohemian hraje na medovou notu

                          18.06.2024 | AtBars
                          Gin Bohemian je na trhu teprve od roku 2021. Za těch pár let se už ale značka Bohemian stihla rozrůst o tři další produkty, konkrétně Absint, Bitter a Spicer, a světlo světa spatřilo i několik limitovaných chuťových variací na jalovcový destilát. Ta nejnovější nese medové tóny.

                            BCB se letos zaměří na pestrý svět whisk(e)y

                            17.06.2024 | AtBars
                            Vloni poprvé představil Bar Convent Berlin svůj Spirit of Honor, tedy vybraný destilát, na nějž se soustředila větší pozornost. Stejnou cestou se vydá i letos, jen místo tequily a mezcalu bude mít 14.–16. října 2024 na berlínském výstavišti svou ambasádu whisk(e)y.

                              Art of Work: Eliška Ngoc Tran

                              16.06.2024 | Matěj Dereck Hard
                              V centru pozornosti dalšího dílu Art of Work by Zacapa XO se po čase konečně zase ocitá zástupkyně něžnějšího pohlaví. Eliška Ngoc Tran se věnuje designu obuvi a kromě vlastních projektů, k nimž patří její značka TNY.3, pracuje jako ševcová v Brašnářství Tlustý. Pojďme tedy společně nahlédnout...

                                Bohémská linka recituje básně na zadané téma

                                15.06.2024 | AtBars
                                Krušovický ležák Bohém od svého loňského uvedení na trh sází na zábavnou formu komunikace. Na stejnou notu hraje i jeho červnová novinka – Bohémská linka. Její součástí je speciálně naprogramovaný voicebot, který vytváří básně na zadaná témata.

                                  Na seminář s Metaxa masterem jsou poslední volná místa

                                  14.06.2024 | AtBars
                                  Příští týden do České republiky zavítá nový Metaxa master Kostis Kalpaxidis. Důvodem jeho návštěvy bude představení novinky Private Reserve Metaxa Orama, ve svém nabitém programu si ale najde i čas na barmany – master class, který pro ně povede, se uskuteční 19. června od 11.00 v pražském...

                                    Poslední výzva: Chcete získat titul Golden Master?

                                    13.06.2024 | Tomáš Mozr
                                    K široké škále různých barmanských soutěží se svým dílem rozhodla přispět rovněž značka Matusalem. Na konci jejího klání se bude vítězný barman nebo barmanka pyšnit titulem Golden Master a jako odměna na něj či na ni kromě rumů z portfolia značky čeká červený koberec a exkluzivní cesta na...

                                      Gin Roku a Jim Beam potřebují nového ambasadora

                                      12.06.2024 | AtBars
                                      Neustále se rozrůstající záběr distribučních značek společnosti Stock Plzeň-Božkov vyžaduje rovněž rozšíření řad jejích ambasadorů. Právě teď se hledá někdo, kdo bude pečovat o portfolio Suntory Global Spirits. Máte chuť pomáhat budovat prémiové značky, jako jsou Jim Beam, Laphroaig nebo Roku?...

                                        George Němec míchá drinky v Liquid Office

                                        11.06.2024 | AtBars
                                        Zkušený barman a někdejší ambasador karlovarského bylinného likéru George Němec ohlásil návrat za bar. Jen ale dočasný. Zítra a pak ještě dvě další červnové středy bude míchat koktejly v karlínském baru Liquid Office. Pro Old sCOOL Wednesdays vytvořil tři koktejly na bázi tequily Don Julio.

                                          Držitel stipendia 50 Best pojede na stáž do Sydney a Tokia

                                          10.06.2024 | Bára Urbanová
                                          Už potřetí v řadě vyhlašují organizátoři prestižního žebříčku The World’s 50 Best Bars stipendium pro barmany nad 21 let a s kratší než pětiletou praxí. Tentokrát na jeho držitele čeká stáž v Maybe Sammy, High Five a Virtù. Čas na vyplnění přihlášky je jen do 21. června.