Chcete se ucházet o Best Bar Design Award 2024?

03.06.2024Bára Urbanová

Jednou z pouhých dvou cen udílených The World’s 50 Best Bars, o něž se mohou podniky samy aktivně ucházet, je Bareksten Best Bar Design Award. Určena je barům napříč všemi světadíly, které se pyšní zajímavým interiérem. Hlásit se o ni mohou právě teď.

Cena za design, jejímž partnerem jsou Bareksten Spirits norské Oss Craft Distillery, která rovněž klade velký důraz na vzhled svých produktů, byla udělena poprvé vloni, kdy ji obdržel singapurský bar Night Hawk. Podobně jako v případě ocenění za nejlepší koktejlové menu jde o kategorii, do níž se podniky mohou samy hlásit. Nominace byly otevřeny na sklonku května a uzavřou se 28. června.

Ucházet se o Best Bar Design Award 2024 mohou nové i zavedené bary napříč všemi světadíly, které se pyšní zajímavým interiérem. Není vůbec rozhodující, zda už se v minulosti ocitly v hledáčku 50 Best nebo ne, do centra pozornosti se tak mohou dostat i podniky, jež doposud zůstávaly globální komunitě neznámé. Nominovat se musejí samy, popřípadě ve spolupráci s designéry či architekty, kteří se na podobě podniku podíleli.

Přihlášené bary posoudí šestice expertů na design v oblasti pohostinství, a to anonymně, aby je název či lokace daného podniku nemohly nijak ovlivnit. Zaměří se nejen na atraktivní vzhled, ale také na inovace, ergonomii, přístupnost a ekologickou stránku, stejně jako na to, zda je design schopen vzbudit v hostech pozitivní emoce.

Jméno vítěze zazní na slavnostním ceremoniálu The World’s 50 Best Bars 2024, který bude 22. října hostit Madrid.

@mohlo by vás zajímat