George Němec míchá drinky v Liquid Office

11.06.2024AtBars

Zkušený barman a někdejší ambasador karlovarského bylinného likéru George Němec ohlásil návrat za bar. Jen ale dočasný. Zítra a pak ještě dvě další červnové středy bude míchat koktejly v karlínském baru Liquid Office. Pro Old sCOOL Wednesdays vytvořil tři koktejly na bázi tequily Don Julio.

George Němec se od roku 2019 zaměřuje na koktejlovou osvětu mezi širokou veřejností, jíž nabízí zážitkové služby v podobě Tour de Bar, Cocktail Class nebo Distillery Tour. Zároveň se věnuje také konzultační činnosti, k jeho klientům patřily například bar pražského hotelu Four Seasons či Alcron Bar. „Lidé se mě často ptají, v jakém baru pracuji nebo který bar vlastním, a já jim doteď vždy odpovídal, že nikde a žádný. Právě to mě přivedlo na myšlenku zorganizovat guest shift, díky které svým stálým klientům mohu nabídnout setkání v baru, kde je osobně pohostím a budu jim moci i poděkovat za jejich přízeň,“ objasňuje a pokračuje: „Velkou přidanou hodnotu vidím v tom, že když o barmanství kážu, neměl bych čerpat jen z informací a vzpomínek, ale i z praxe, kterou si během červnových střed v Liquide Office oživím.“

Výběr baru, v němž se Georgovy hostovací směny konají, samozřejmě nebyl náhodný. „Kde jinde by k mému návratu za bar mělo dojít než v Karlíně, kde žiju, a v Liquid Office, která je pro mě místem setkávání s přáteli, sousedy i obchodními partnery, ale taky zpovědnicí a bezednou studnou inspirace i motivace?“ klade si řečnickou otázku. S nadšením jeho nápad přijalo i osazenstvo karlínského baru v čele s Davidem Andrlem. „S Georgem jsem stál naposledy za barem v roce 2008 a byla to jízda! Když proto přišel s nápadem na spolupráci, neváhal jsem ani vteřinu. Pro mě i celý tým je to neuvěřitelná čest, zkušenost a inspirace a moc se na každý večer s ním za barem těšíme,“ říká.

Červnové středy společně nazvali Old sCOOL pRIDE v lehké narážce na to, že se George v barmanské branži pohybuje už několik dekád. „Protože už ty citrony po světě krájím od devadesátek, rozhodli jsme se u tohoto příběhu zůstat. Pro hosty jsme připravili jak tři tematické koktejly, tak old school play list a snad i ten kus staré dobré pohostinnosti, na kterou jsem byl zvyklý,“ dodává George. Dvanáctého, devatenáctého a šestadvacátého června vždy od čtyř hodin do půlnoci si tak hosté Liquid Office mohou objednat Strawberry Margaritu, ve variantě frozen a pěkně ozdobenou deštníčkem, Yuzu Palominu, jež se míchá z tequily, sherry fino, vinného cordialu a yuzu limonády, nebo Drink Star Martini, v němž tequile dělají společnost apricot brandy, meruňkové pyré, sirup z bílé čokolády, čerstvá limeta a šumivé víno, které se servíruje v samostatné sklence o velikosti panáka. Ozdobou tohoto twistu na známou klasiku je jedlý papír s nápisem Drink Star.

@mohlo by vás zajímat