Na seminář s Metaxa masterem jsou poslední volná místa

14.06.2024AtBars

Příští týden do České republiky zavítá nový Metaxa master Kostis Kalpaxidis. Důvodem jeho návštěvy bude představení novinky Private Reserve Metaxa Orama, ve svém nabitém programu si ale najde i čas na barmany – master class, který pro ně povede, se uskuteční 19. června od 11.00 v pražském barovém pop-upu Éra.

Konstantinos Kalpaxidis vystudoval agronomii a enologii na univerzitách v Soluni a Montpellier. Součástí týmu značky Metaxa se stal v roce 2016, přičemž od počátku úzce spolupracoval s tehdejším Metaxa masterem Constantinosem Raptisem, který jej zasvětil do všech detailů výrobního procesu a svěřil mu veškerá tajemství, která jsou s ním spojena. Už v roce 2022 dostal možnost využít nabyté znalosti při tvorbě svého prvního originálního produktu, jenž dostal název Metaxa 5 Stars Greek Orange. Zároveň se po léta intenzivně věnoval problematice udržitelnosti a zachování přírodního dědictví ostrova Samos. Udržitelnost bude jeho velkým tématem také v roli v pořadí teprve šestého Metaxa mastera, jíž se letos ujal. „Mým posláním je dál rozvíjet Constantinovo dědictví, zachovat jednotu našeho jedinečného díla a vyrábět Metaxu udržitelnějším způsobem,“ říká.

Na svou první oficiální návštěvu Prahy přijede nový Metaxa master Konstantinos Kalpaxidis ve druhé polovině června, aby tu představil novinku v podobě Private Reserve Metaxa Orama. Ta bude k ochutnání také na masterclassu, který bude 19. června od 11 do 13 hod. hostit pražský barový pop-up Éra situovaný na Smetanově nábřeží v restaurantu Parnas, hned vedle legendární kavárny Slavia. „Metaxa master Kostis Kalpaxidis nás během semináře provede světem tohoto ikonického řeckého nápoje a k ochutnání nám nabídne nejen jeho varianty, ale i jednotlivé složky, s jejichž pomocí dosahuje jedinečného výsledku. Osobně se na možnost se s tímto sympaťákem konečně setkat ohromně těším,“ říká Peter Bobula, ze společnosti Stock Plzeň-Božkov, jež má značku Metaxa od letošního jara ve svém distribučním portfoliu. „Pár míst na masterclass je stále ještě volných, a tak prosím případné zájemce, aby mě kontaktovali na můj mail peter.bobula@stock.cz nebo prostřednictvím sociálních sítí,“ dodává.

@mohlo by vás zajímat