BCB se letos zaměří na pestrý svět whisk(e)y

17.06.2024AtBars

Vloni poprvé představil Bar Convent Berlin svůj Spirit of Honor, tedy vybraný destilát, na nějž se soustředila větší pozornost. Stejnou cestou se vydá i letos, jen místo tequily a mezcalu bude mít 14.–16. října 2024 na berlínském výstavišti svou ambasádu whisk(e)y.

Výběr whisk(e)y za Spirit of Honor a rozhodnutí věnovat mu BCB Embassy má své opodstatnění. Tento destilát s bohatou historií se v posledních letech těší rostoucí oblibě mezi barmany i konzumenty a v současnosti se už zdaleka nevyrábí jen v zemích, kde má svou tradici, jako jsou Irsko, Skotsko či USA, ale doslova po celém světě – Německo nevyjímaje. Organizátoři berlínského Conventu se proto rozhodli na tuto rozmanitost poukázat a představit whisk(e)y návštěvníkům v celé její kráse. „Whisk(e)y jako kategorie zažívá svoji renesanci, stává se z ní moderní a velmi trendy destilát – a to je přesně to, co chceme v rámci BCB Whisk(e)y Embassy vyzdvihnout,“ objasňuje ředitelka BCB Petra Lassahn.

Úkolu představit návštěvníkům Conventu whisk(e)y jako skvělou a velmi variabilní koktejlovou bázi se ujme hamburský Collab Bar, jenž byl otevřen teprve vloni, záhy se ale vyšvihl mezi nejlepší podniky napříč Německem. Mladý barový tým v čele s Chlóe Merz velmi rád experimentuje a zároveň si dává záležet na tom, aby jeho koktejlová nabídka dávala stejný prostor low & no kreacím, stejně jako high-proof drinkům. Do Berlína Chlóe doprovodí její barové kolegyně Frederike Behrens a Adelina Schefferski a společně všem zájemcům předvedou, jak whisky a whiskey v koktejlech ideálně prezentovat. Stejně jako vloni mohou i letos vystavovatelé BCB své destiláty dodat do Buy-In-Baru, a využít tak další možnosti, jak je představit širokému publiku. Tým Collabu pak vybrané z nich využije pro přípravu drinků, které bude po celé tři dny na veletrhu míchat.

Součástí BCB Whisk(e)y Embassy bude současně i prostor vyhrazený vzdělávání, jenž nabídne vyvážený mix seminářů, workshopů a degustací vedených uznávanými odborníky. Ti, kdo mají whisk(e)y v oblibě, tak mají hned o několik důvodů víc, proč do německé metropole 14.–16. října vyrazit. Vstupenku na Bar Convent Berlin si mohou koupit už teď…

@mohlo by vás zajímat