Letošní limitovaný Bohemian hraje na medovou notu

18.06.2024AtBars

Gin Bohemian je na trhu teprve od roku 2021. Za těch pár let se už ale značka Bohemian stihla rozrůst o tři další produkty, konkrétně Absint, Bitter a Spicer, a světlo světa spatřilo i několik limitovaných chuťových variací na jalovcový destilát. Ta nejnovější nese medové tóny.

Bohemian Gin pro společnost Premier Wines & Spirits vytvořil zkušený palírník Martin Žufánek v rodinné palírně situované v Boršicích u Blatnice na Uherskohradišťsku. Použil na něj líh z kojetínského lihovaru, černý jalovec a mix bylinek, květů, koření či plodů, jež mají původ v českých luzích a hájích – to aby si výsledný gin své jméno opravdu zasloužil. Receptura na Bohemian tak zahrnuje například meduňku, mateřídoušku, pampelišku, brusinky či ostružiny. Květiny spolu s motýly rovněž zdobí bílou láhev, do níž se destilát naředěný boršickou demineralizovanou vodou na 45 % alkoholu plní.

Rok po základní verzi následovala první limitka, jež byla obohacena o mák, který vyrostl na boršických makových polích. Vloni na ni navázal Bohemian Gin Kopřivový, jemuž čerstvá a velmi aromatická kopřiva přidala lehkou pikantnost a svěžest. Do úplně jiné části chuťového spektra pak Martin Žufánek umístil nejnovější příspěvek do limitované série, opět ale čerpal z vlastních zdrojů – do receptury ginu totiž zakomponoval med od včel, které Žufánkovi v Boršicích chovají. Limitovaný Bohemian Gin Medový je k dostání v omezeném množství 648 láhví a pořídit jej lze za 975 Kč. Doporučená konzumace zahrnuje jak osvěžující drinky, tak popíjení v čisté podobě s ledem.

@mohlo by vás zajímat