Čas ucházet se o Best Cocktail Menu Award právě nadešel

21.06.2024Bára Urbanová

Zatímco nominace na ocenění za nejlepší design dle The World’s 50 Best Bars se už příští týden uzavřou, šance pro bary, které se chtějí pochlubit svým koktejlovým menu, teprve přichází. Zájemci o letošní Best Cocktail Menu Award mají čas odeslat vše potřebné až do 18. července.

Ocenění za design a koktejlové menu jsou v rámci The World’s 50 Best Bars jedinými dvěma cenami, o něž se bary mohou samy aktivně ucházet. A stejně jako v případě Best Bar Design Award jsou i nominace na Best Cocktail Menu Award, jejímž partnerem je už tradičně mezcal Siete Misterios, otevřeny novým i zavedeným barům napříč všemi světadíly bez ohledu na to, zda už se v minulosti v hledáčku 50 Best ocitly. Možnost představit své koktejlové menu celému světu tak mají i podniky, jež doposud zůstávaly globální komunitě neznámé.

Ocenění určené nejlepšímu koktejlovému menu se uděluje od roku 2021. Napoprvé se jeho držitelem stal bar Lab 22 z britského Cardiffu, o rok později trofej putovala do ekvádorského Guayaquilu, jenž je domovem baru Juliana. Vloni zástupci The World’s 50 Best Bars a následně academy chairs z desítek přihlášených menu vybrali jako vítězné to, které vytvořil tým The American Baru situovaného v hotelu Gleneagles ve skotském Auchterarderu. O tom, kdo bude držitelem Siete Misterios Best Cocktail Menu Award 2024 se začíná rozhodovat právě teď.

Možnost přihlásit své koktejlové menu se pro bary otevřela 20. června a potrvá až do 18. července. K registraci na webu The World’s 50 Best Bars je potřeba si nachystat kopii menu v elektronické podobě a komentář v maximální délce 500 slov, který jeho koncept představí. Povoleny jsou i další doprovodné materiály, například fotografie či video. Přihlášená menu nejprve posoudí zástupci 50 Best a užší výběr předloží k posouzení osmadvaceti academy chairs, kteří obodují jejich design a provedení, příběh a koncept, inovativnost, záběr drinků a to, jak korespondují s identitou daného baru.

Jméno vítěze zazní 22. října v Madridu, v rámci slavnostního ceremoniálu The World’s 50 Best Bars, na který budou pozváni autoři tří nejlepších menu. Být mezi nimi můžete i vy. Pokud jste přesvědčeni o tom, že si vaše aktuální koktejlové menu zaslouží pozornost barového světa, neváhejte ho přihlásit. Času na to zatím máte dostatek…

@mohlo by vás zajímat