Oficiálním drinkem festivalu ve Varech bude Campari

24.06.2024AtBars

Už potřetí v řadě nebude na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech chybět Campari, tentokrát se dokonce ujme role oficiálního drinku. Pro 58. ročník KVIFF navíc vznikl signature drink, který si bude možné vychutnat v Campari Lounge.

Značka Campari je se světem stříbrného plátna neodmyslitelně spjata – kromě toho, že se objevila v celé řadě filmů, k nimž patří třeba Casablanca, La Dolce vita, Skyfall či Kingsman, je rovněž letitým partnerem filmových festivalů včetně berlínského, benátského nebo toho v Cannes. V uplynulých dvou letech se s Campari mohli setkat také návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. A nepřijdou o něj ani letos – Campari Lounge bude součástí KVIFF.TV Parku situovaného v těsné blízkosti hotelu Thermal.

Návštěvníkům festivalu bude Campari Lounge k dispozici denně od jedenácti dopoledne do tří do rána, přičemž v čase před večeří, tedy mezi pátou a sedmou, se zde bude podávat klasické milánské aperitivo v podobě vybraných italských snacků. Hlavním lákadlem se ale jistě stanou drinky z rukou zkušených barmanů. Prim mezi nimi bude hrát Campari Spritz, ale také signature drink Negroni KVIFF 58, který speciálně pro 58. ročník karlovarského festivalu vytvořil český Campari ambasador Milan Zaleš. „Naším cílem bylo namíchat odlehčenou verzi Negroni pro horké letní dny, proto náš signature koktejl připravujeme v šejkru s kapkou pomerančového džusu a bílku. K ginu navíc přidáváme vermut infuzovaný maracujovým čajem a Campari infuzované italskou kávou, díky němuž výsledný drink získává příjemnou čokoládovo-oříškovou dochuť,“ prozrazuje Milan Zaleš s tím, že ve sklence se tenhle twist na italskou klasiku nejprve ovoní vodou z pomerančových květů a na úplný závěr se zasype prachem z lyofilizovaných malin.

@mohlo by vás zajímat