Finediningový Benjamin představuje novou posilu

16.07.2024AtBars

Pražská restaurace Benjamin pojme najednou pouze deset hostů, a tak si vystačí s malým – pouze dvoučlenným – kuchařským týmem. Jejím šéfkuchařem je už nějakou dobu Jakub Červenka, jemuž nově stojí po boku Melanie Rácová.

Restauraci Benjamin v pražských Vršovicích v roce 2018 otevřel Štěpán Návrat. Do vínku dostala pouze jediný stůl s deseti místy, u nějž pokrmy z degustačního menu o osmi chodech servírují sami kuchaři. Jejím šéfkuchařem je Jakub Červenka, jenž se k týmu téhle malé finediningové restaurace připojil už na počátku roku 2020. Jeho pravou rukou je pak nově první žena v historii Benjaminu – Melanie Rácová.

Teprve třiadvacetiletá Melanie se původně chtěla vydat cestou marketingu, před maturitou se ale vypravila do Švýcarska za svou maminkou, jíž se tam velmi dobře dařilo v oblasti soukromého vaření, a rozhodla se ji následovat. Společně vytvořily úspěšný kuchařský tým, který dostával nabídky na catering a firemní večírky u nás i v zahraničí. Nedávno se ovšem Melanie rozhodla posunout dál a své gastronomické dovednosti nyní rozvíjí po boku Jakuba Červenky coby nový chef de partie Benjaminu. „Fascinuje mě rozmanitost surovin, které nám příroda poskytuje, a ze kterých mohu využít maximum díky kuchařským technikám, o kterých jsem před pár lety neměla ani tušení,“ říká.

@mohlo by vas zajimat