Kdo je ten nejlepší Bloody Mary maker ve městě?

23.07.2024AtBars

Před barmany a barmankami z České republiky a Slovenska se v průběhu léta otevírá další a zároveň úplně nová soutěžní výzva. Společnost Maspex a její legendární Żubrówka v ní hledají odpověď na otázku, kdo je ten nejlepší Bloody Mary maker ve městě.

Soutěž The Best Bloody Mary Maker je určena všem barmanům a barmankám z České republiky, respektive ze Slovenska, kteří aktivně působí za barem. „Výzva zní jasně: Pojď nám ukázat, kdo je ten nejlepší Bloody Mary maker ve městě. Vymysli na Żubrówce jakýkoliv twist na Bloody Mary, který vychází z původní receptury. Infuzuj, klarifikuj, buď kreativní, fantazii se meze nekladou,“ říká český ambasador značek Żubrówka a Becherovka Jan Weiss, jehož si barová komunita může pamatovat z dob jeho působení v pražských barech Cash Only či Bonvivant’s CTC, a pokračuje: „Jde o volnou soutěž s minimem omezení, a to primárně proto, aby se nebáli přihlásit i třeba úplně soutěžně nezkušení barmani. Stanovili jsme proto pouze dvě podmínky. Tou první je báze koktejlu, jíž musí být buď Żubrówka Bison Grass, nebo Żubrówka Biała, a tou druhou, že musí jít o vlastní a originální pojetí Bloody Mary, což si už ale každý může vyložit po svém.“

Některé pražské a bratislavské bary už od společnosti Maspex dostaly nebo v následujících dnech dostanou malou lahvičku s jejím pojetím Bloody Mary a QR kódem, jehož prostřednictvím se mohou do soutěže The Best Bloody Mary Maker přihlásit. Soutěž je ale otevřená i zástupcům dalších podniků z celé České republiky a Slovenska, kteří mohou k přihlášení využít formulář na webu zubrowka.cz. Čas na registraci je do 4. srpna.

Po přihlášení Maspex soutěžícím do baru doručí láhev Żubrówky, aby měli z čeho svůj twist namíchat, a do e-mailu jim dorazí informace ohledně dalšího postupu. Deadline pro odeslání receptury spolu s fotkou drinku byl stanoven na 11. srpna.

Od 12. do 18. srpna poběží na Instagramu soutěž o divokou kartu. Úkolem soutěžících bude postovat foto svého drinku a označit collab (tj. štítek placeného partnerství) se @zubrowkaczsk. Ten, kdo bude mít 18. srpna večer největší dosah, postoupí do finále automaticky. Dalších devět soutěžících vybere Jan Weiss spolu se slovenským ambasadorem Żubrówky a Becherovky Martinem Nemčekem na základě hodnocení chuti, vzhledu a originality drinku. Top 10 bude vyhlášena 19. srpna. Finále se uskuteční 28. srpna v Praze a o den později v Bratislavě. V případě toho českého je už známo i místo konání a složení poroty – hostit ho bude karlínský bar Liquid Office a výkony soutěžících spolu s jejich originálními twisty na Bloody Mary budou hodnotit Martin Nemček, Ondra Hnilička a Tomáš Palička. Vítěz se bude moci pyšnit titulem nejlepšího Bloody Mary makera ve městě a jako odměnu obdrží pohár, Żubrówku a další věcné ceny.

A proč vlastně Bloody Mary? „Bloody Mary je jako svíčková, každý je hrdý na tu svou, tak pojďme rozseknout, která ve městě je ta top,“ uzavírá Jan Weiss.

@mohlo by vas zajimat