Stock v srpnu vybere ambasadora pro rum Don Papa

02.08.2024AtBars

Filipínský rum Don Papa se stal vloni součástí portfolia nadnárodní společnosti Diageo, a tak se změnil i jeho distributor na českém trhu. O její značky u nás už několik let pečuje Stock Plzeň-Božkov, jenž nyní hledá pro tenhle svůj rumový přírůstek ambasadora.

„Hledáme pozitivní a komunikativní osobnost, která má vztah k rumu a chuť dál rozvíjet značku Don Papa. Chybět jí nesmí touha vzdělávat sebe a hlavně všechny ostatní, v jejichž paměti by svým vystupováním, znalostmi a dovednostmi měla zanechat nesmazatelnou stopu. K jejím klíčovým vlastnostem by měly patřit samostatnost, organizovanost, spolehlivost a zodpovědnost,“ prozrazuje hned na úvod hlavní z ambasadorů Stocku Michal Marešovský a pokračuje: „Úkolem ambasadora je budovat pozitivní povědomí o značce Don Papa v české barmanské komunitě, stejně jako u spotřebitelů a v médiích. Inspirovat a podporovat by měl ale také týmy v rámci naší společnosti. Jeho práce tudíž zahrnuje různé typy školení, pomoc při organizaci barmanských soutěží i přípravu a vedení zážitkových eventů pro veřejnost. Své barmanské dovednosti využije při hostování v barech, vytváření koktejlových receptur pro nejrůznější příležitosti a své znalosti barového prostředí pak v rámci budování partnerství s bary a barmany nebo při vyhledávání příležitostí pro rozvoj značky v prémiovém on-trade segmentu.“

S ohledem na vše uvedené budou zástupci Stocku při výběrovém řízení na pozici ambasadora rumu Don Papa hledat zkušeného barmana nebo barmanku s dlouholetou praxí a mixologickými dovednostmi na vysoké úrovni. Podstatné jsou prokazatelné zkušenosti s tvorbou koktejlových receptur, výhodou pak účast v barmanských soutěžích. Za velké plus lze rovněž považovat zkušenosti s přípravou a realizací eventů. Kromě výborných prezentačních dovedností bude při výběru vhodného kandidáta kladen důraz také na komunikační dovednosti, které využije třeba i v rámci prezentace značky Don Papa v médiích, ale i na sociálních sítích, na tvorbě jejichž obsahu se bude aktivně podílet. Uchazeč o tuto pozici musí mít drive a touhu posouvat věci dál, stejně jako schopnost vyhledávat nové příležitosti a nesmí mu chybět obchodní uvažování. Důležitá je i angličtina na dobré komunikativní úrovni, a to nejen proto, že se coby český ambasador stane zároveň členem globálního ambasadorského Don Papa týmu.

I když v kanceláři nový ambasador rumu Don Papa stráví maximálně 20 % času, nesmí mu být cizí ani administrativní dovednosti, které využije například při reportingu a vyhodnocování akcí. Jeho „revírem“ bude celá Česká republika, a tak musí být i dobrým řidičem s vlastním automobilem. „Jde o práci na živnostenský list jako OSVČ, a to na částečný úvazek čítající zhruba 80 hodin měsíčně. Zároveň je to ale také skvělá příležitost k dalšímu profesnímu rozvoji, a tak věřím, že se najde spousta těch, kdo by se o ni chtěli ucházet. Své životopisy mi mohou zasílat do půlnoci 11. srpna na e-mail Michal.Maresovsky@stock.cz,“ uzavírá Michal Marešovský.

@mohlo by vas zajimat