Výhrou v Bottled-in-Bond je cesta pro dva do Athén

02.08.2024AtBars

Tennessee Whiskey Jack Daniel’s přichází s novou barmanskou soutěží, a to úplně poprvé v historii značky na českém trhu. Ve hře je cesta pro dva do Athén s kapesným a vstupenkou na tamní bar show. A na váhání není čas – registrace soutěžních receptur do Bottled-in-Bond se uzavře už v polovině srpna.

Zadání nové barmanské soutěže Bottled-in-Bond se točí kolem superprémiové řady Bonded. Její vznik inspiroval současný boom značek americké whiskey, jež se mnohdy vymykají zavedeným zvyklostem. Jack Daniel Distillery proto svou Bonded Series odkazuje na Bottled in Bond Act z roku 1897, který pro výrobu whiskey stanovil poměrně přísná pravidla. Podle něj musí být destilována jednou palírnou a během jedné sezony, tedy buď v první, nebo druhé polovině jednoho roku. V dubových sudech následně tráví alespoň čtyři roky a do láhví se plní naředěná na 50 % alkoholu. Všechny tyto požadavky naplňuje i Bonded Series, která se nedávno rozrostla o třetího člena – aktuálně ji tak tvoří Jack Daniel’s Bonded, Jack Daniel’s Triple Mash a Jack Daniel’s Bonded Rye. Barmani a barmanky, kteří se chtějí do Bottled-in-Bond přihlásit, si pro svůj soutěžní drink mohou vybrat kteroukoliv z těchto tří whiskey, stejně tak ale mohou sáhnout po všech třech a vytvořit hned tři soutěžní koktejly – svou šanci na výhru tím jenom znásobí…

Základní podmínkou pro účast v Bottled-in-Bond je věk nad 19 let a aktivní působení v některém z barů na území České republiky. Bar musí mít alespoň dvě whiskey z Bonded Series zalistované a vystavené na barovém displeji. Úkolem soutěžících je vytvořit nový originální drink na bázi Jack Daniel’s Bonded, Jack Daniel’s Triple Mash nebo Jack Daniel’s Bonded Rye, jenž dosud nikdy nebyl prezentován ve veřejném prostoru. Počet dalších ingrediencí není nijak vymezen, nelze však používat produkty, které jsou v přímé konkurenci s libovolnou ze značek z portfolia společnosti Brown-Forman Czechia, jež Bottled-in-Bond pořádá.

Registrace do soutěže probíhá na webu vyhrajsjackem.cz, kde jsou k dispozici rovněž detailní pravidla. Odstartovala včera a uzavře se 16. srpna ve 23.59 hod. Kromě fotografie soutěžního drinku a jeho receptury s množstvím ingrediencí uvedeným v mililitrech, popřípadě střicích, kapkách apod., zahrnuje pár osobních údajů a také jméno obchodního zástupce Brown-Forman Czechia, jenž je za daný region zodpovědný a v případě potřeby je připraven soutěžícím zodpovědět jakýkoliv dotaz ohledně Bottled-in-Bond.

Zda byla registrace úspěšná a všechny podmínky k účasti naplněny, se barmani a barmanky dozvědí nejpozději 23. srpna. V září bude následovat část prezentační, a to jak na sociálních sítích, tak přímo v baru a před porotou. Úkolem soutěžících bude promovat koktejl na sociálních sítích svých i podniku, v němž pracují. Podstatné je zveřejnit foto drinku včetně láhve použité whiskey, stejně jako označit příspěvek hashtagem #Jacksoutez, aby bylo možné vysledovat, jak si soutěžící na sociálních sítích vedli. Přinejmenším stejně důležitá je však prezentace drinku v podniku – měl by být součástí koktejlového menu anebo dostat podobu speciální nabídky, která bude hostům aktivně prezentována po dobu dvou až tří týdnů. V období od 1. do 30. září bary soutěžících navštíví porota složená ze zástupců Brown-Forman Czechia, která soutěžní koktejly ohodnotí. Zaměří se na jejich chuť, vzhled a servis, stejně jako na jejich prezentaci v rámci baru i na sociálních sítích. Body navíc budou za kreativitu, k níž patří i nápaditý příběh.

Vítězný koktejl se stane signature drinkem série Jack Daniel’s Bonded, a jeho autor se tak dostane do širšího povědomí mezinárodní barmanské komunity. Profesně posunout ho ale může i samotná cena pro vítěze, jež má podobu cesty do řecké metropole na Athens Bar Show, jež se uskuteční 5.–7. listopadu. Zahrnuje zpáteční letenku a ubytování pro dvě osoby, vstupenky na bar show a nádavkem ještě kapesné ve výši 10 000 Kč. Oceněn bude i autor drinku nejúspěšnějšího na sociálních sítích – odměna pro něj má podobu produktů z portfolia značky Jack Daniel’s v hodnotě 15 000 Kč, a to dle vlastního výběru.

@mohlo by vas zajimat