Mumm v láhvi Nabuchodonosor naplní 140 skleniček

04.08.2024AtBars

Šampaňský dům G. H. Mumm plní svůj vlajkový produkt Cordon Rouge také do láhví Nabuchodonosor, jež svým objemem odpovídají dvaceti klasickým 0,75l láhvím. K mání jsou nově také v České republice, dostane se ovšem pouze na tři zájemce.

Láhev nesoucí jméno novobabylonského krále Nabuchodonozora II., jenž nechal vystavět vysoké hradby kolem Babylonu a Semiramidiny visuté zahrady, má objem 15 l, vystačí tedy zhruba na 140 skleniček. Vyrobena je ze silnějšího skla a má i delší korek, aby byla zachována kvalita champagne, a to i po delší dobu – Mumm Cordon Rouge Nabuchodonosor je totiž určen i pro delší archivaci. Pro Českou republiku byly vyčleněny pouze tři láhve, Pernod Ricard Czech Republic, do jejíhož portfolia Mumm patří, je prodává za 51 000 Kč.

Kulisou pro slavnostní premiéru Mumm Cordon Rouge Nabuchodonosor se staly terasy Pytloun Sky Baru situovaného v centru Prahy, přímo na Václavském náměstí. „Jsme velice rádi, že můžeme v České republice představit exkluzivní 15litrovou láhev Mumm a upřímně věříme, že nadcházející měsíce přinesou spoustu příležitostí k oslavám. Jednou z nich je také vznik nové společnosti Pernod Ricard Czech Republic, která byla založena v dubnu 2024 a její základy vycházejí ze společnosti Jan Becher Pernod Ricard. Vstupujeme do nové etapy a těšíme se na další kapitolu se skvělým portfoliem prémiových lihovin a vín spadajících pod Pernod Ricard Group,“ prohlásila při této příležitosti generální ředitelka Pernod Ricard Czech Republic Ana Beriashvili.

@mohlo by vas zajimat