Po letní kolekci Veuve Clicquot dojde i na lyže

30.08.2024AtBars

Veuve Clicquot má ve své DNA vepsaný cit pro inovace a design, jenž se už před bezmála 150 lety promítl do jeho zářivě žluté etikety a později pak do spolupráce s designéry, kteří pro tento šampaňský dům navrhli nápadité dárkové boxy a různé doplňky. Patří k nim i kolekce Road to the Sun a pár zimních novinek.

Kolekce Road to the Sun, jež se částečně už v červnu a pak naplno v srpnu dostala i na český trh, odráží filozofii art de vivre a má být pozvánkou pro všechny, kdo si chtějí užívat života a naplno si vychutnávat energii slunce se sklenkou champagne v ruce. Zahrnuje totiž hned několik designově vyladěných praktických předmětů určených k uchovávání a přenášení láhve, ale také letní doplňky pro pobyt u moře.

The Clicquot Cooler udrží champagne v optimální teplotě až jednu hodinu a díky chromované rukojeti se snadno přenáší, vzít ho lze tudíž prakticky kamkoliv. Vyroben je z kombinace plechu a odpadu z cukrové třtiny, z nějž je vnitřní forma, naplňuje tak nejen požadavky na odolnost, ale také závazky cirkulární ekonomiky šampaňského domu Veuve Clicquot. K mání je ve dvou barevných provedeních – žluté pro klasické brut champagne a růžové pro jeho rosé variantu. Schopnost udržet champagne chladné kolem šedesáti minut má i z recyklovaných materiálů vyrobená stylová taška s ramenním popruhem a dvěma kapsičkami. Od návrhářů dostala do vínku ikonickou Veuve Clicquot žlutou a zájemci si ji mohou nechat opatřit personalizovanými nášivkami, aby z ní udělali svůj jedinečný originál.

Do stylu kolekce Road to the Sun byl vyladěn také The Clicquot Ice Jacket, jenž vznikl už v roce 2004, přičemž jeho autoři se tehdy ve snaze udržet champagne chladné kdykoliv a kdekoliv inspirovali potápěčskými neopreny. V roce 2022 doznal Ice Jacket úprav, aby splňoval požadavky na větší udržitelnost. Vyroben je tak ze 100% recyklovaného plastu v monomateriálovém provedení, a to s využitím technologie 3D pletení. Tato metoda spotřebovává pouze nezbytné množství látky, a minimalizuje tak odpad i emise CO2. Také The Clicquot Ice Jacket je v nabídce ve žluté a růžové barvě.

S příchodem kolekce Road to the Sun se pod sloganem Follow Your Sun dočkal oživení také dárkový box ve tvaru šipky. Na přání může být personalizován, aby ukazoval vzdálenost mezi speciálním místem v srdci dané osoby a sklepy šampaňského domu ve francouzské Remeši. K dostání je modrý, zelený, oranžový a růžový a i pro něj platí udržitelná pravidla – opět jde o kombinaci plechu a odpadu z cukrové třtiny.

Zcela nová je pak kolekce doplňků, jež vznikla ze spolupráce Veuve Clicquot a společnosti Vilebrequin, jež se ve slunném Saint-Tropez už od roku 1971 zabývá výrobou plavek a plážových doplňků. Edice Road to the Sun zahrnuje plavky, šortky, plážový ručník a klobouk typu bucket hat. Jelikož však léto nezadržitelně spěje ke svému konci, je spíš čas myslet na zimu. I na toto období roku se Veuve Clicquot zaměřil, a to ve spojení s tradiční francouzskou obuvnickou firmou Aigle, jež pro něj navrhla pár bot vyrobených z udržitelných materiálů a za použití odpovědných výrobních metod. Od roku 2025 pak budou k dostání také lyže, jež v ikonické žluté barvě šampaňského domu v limitovaném množství vyrobí legendární slovinská firma Elan Skis.

@mohlo by vas zajimat