Novým World Class ambasadorem je Pavel Mandrla

05.09.2024AtBars

Přinejmenším od letošního národního finále je všeobecně znáno, že pozici World Class ambasadora po více než jedenácti letech opustil Petr Kymla. Zbývalo ale ještě zodpovědět otázku, kdo bude jeho nástupcem. A teď už je to oficiální…

Petr Kymla pozici World Class ambasadora vykonával déle než jedenáct let a až k účasti na globálním finále dovedl deset českých vítězů. Tím prvním byl v roce 2014 Jarda Janoušek, tím posledním pak příští týden bude František Dandáš. Někoho tak možná překvapilo, když se během závěrečného večera letošního národního finále s touto pozicí oficiálně rozloučil. Věren značkám z portfolia Diageo Reserve a barmanské soutěži World Class ale zůstává i nadále – posunul se totiž na pozici brand managera. „Od společnosti Stock Plzeň-Božkov jsem dostal příležitost se posunout dál a současně možnost pokračovat, byť z jiné pozice, v tom, co dělám už déle než dekádu. Moc rozmýšlet jsem se proto nemusel a rád jsem tuhle nabídku přijal,“ přiznává s tím, že jeho úkolem do budoucna bude i předat zkušenosti svému nástupci a „krýt mu záda“.

O tom, kdo bude novým World Class ambasadorem, se už nějakou dobu spekulovalo. Když pak poprvé zaznělo jméno Pavel Mandrla, nebylo to žádné velké překvapení. Pavel je totiž už od června 2022 ambasadorem rumu Zacapa, jenž tvoří nedílnou součást portfolia Diageo Reserve. Nebyla to ale samozřejmě jediná věc, která mluvila v jeho prospěch. „Pavel byl a je součástí barové komunity a má v ní své renomé. Zároveň mu nechybějí komunikační dovednosti a perfektně také ovládá angličtinu,“ vyjmenovává pár dalších předností svého nástupce Petr Kymla a hlavní ambasador Stocku Michal Marešovský jeho slova jenom potvrzuje: „Naše rozhodování bylo vcelku jednoduché. Pavel má skvělý přehled o barové komunitě, je komunikativní, organizovaný a neskutečně pečlivý. World Class zná i z pohledu soutěžícího a už dva roky nám pomáhá budovat značku Zacapa. Bylo tak vlastně jen na něm, jestli naši nabídku přijme,“ podotýká.

Na svou novou pozici se Pavel Mandrla už nějakou dobu připravuje – podílel se mimo jiné i na organizaci letošního českého World Class finále, jehož vítěze Františka Dandáše následně doprovodil na bootcamp do Budapešti. Bude s ním ostatně i na globálním finále v Šanghaji, které startuje už v neděli 8. září a Pavel s Petrem o něm budou průběžně referovat na sociálních sítích World Class CZ. „Věřím, že si ze svého první globálního finále přivezu i nějakou tu inspiraci. Po návratu se pak intenzivně zaměříme na tvorbu nového konceptu a přípravu nadcházejícího ročníku, abychom do programu vnesli nové, inovativní prvky,“ sdílí své plány nový World Class ambasador.

A na co se Pavel ve své nové roli těší nejvíc? Je toho prý hodně… „Mám to řadit podle abecedy? Nejvíc se ale asi těším na celý nový ročník a na fakt, že budu nejen součástí největší barmanské soutěže u nás i ve světě, ale budu odpovědný i za její přípravu a exekuci. Kromě toho jsem nadšený z možnosti pracovat s celým portfoliem Diageo Reserve, což je pro mě oproti předchozím letům, kdy jsem se soustředil hlavně na značku Zacapa a od letošního roku i Don Papa, velká změna,“ prozrazuje. Za největší výzvu pak považuje udržet vysoký standard, který jeho předchůdce spolu s celým World Class týmem v průběhu posledních jedenácti let nastavil. „Česká republika se díky tomu zařadila mezi špičku světového barmanství a na globálním finále se s našimi reprezentanty každý rok počítá jako s potenciálními vítězi. Samozřejmě by bylo úžasné, kdybychom dokázali dosáhnout na globální vítězství, což by bylo skvělým oceněním tvrdé práce nás všech,“ uzavírá.

@mohlo by vas zajimat