O vítězi soutěže Bottled-in-Bond bude brzy rozhodnuto

10.09.2024AtBars, PR

Až do 25. srpna se mohli barmani a barmanky z celé České republiky hlásit do úplně prvního soutěžního klání s Tennessee Whiskey Jack Daniel’s. O tom, kdo bude jejím vítězem, a získá tak letenku pro dva do Athén, ubytování, kapesné a dvě vstupenky na tamní bar show, jež se řadí k top oborovým akcím, se rozhoduje právě teď!

Historicky první soutěž s nejznámější Tennessee Whiskey vypsalo pražské zastoupení společnosti Brown-Forman, do jejíhož portfolia Jack Daniel’s patří, a její zadání vystavělo kolem superprémiové řady Bonded Series. První podmínkou pro účast bylo vytvořit nový originální drink na bázi Jack Daniel’s Bonded, Jack Daniel’s Triple Mash nebo Jack Daniel’s Bonded Rye, jenž dosud nikdy nebyl prezentován ve veřejném prostoru. Charakter koktejlu nebo počet jeho ingrediencí nebyl dál nijak specifikován, zakázáno bylo jen použít jakýkoliv produkt, jenž by byl v přímé konkurenci s libovolnou ze značek z portfolia Brown-Forman Czechia. Nezbytný byl rovněž věk soutěžících nad 19 let a také jejich aktivní působení v některém z barů na území České republiky, jenž zároveň musí mít alespoň dvě whiskey z Bonded Series zalistované a vystavené na barovém displeji.

Víc než padesát soutěžních drinků / K datu uzávěrky, jež byla stanovena na 25. srpna, na webu vyhrajsjackem.cz svou soutěžní recepturu spolu s fotografií koktejlu registrovalo bezmála pět desítek barmanů a barmanek. Jeden z nich nesplnil podmínku aktivního působení v baru, a tak musel být diskvalifikován, další byl nucen z provozních důvodů ze soutěže odstoupit, a tak se nakonec na soupisce premiérového ročníku Bottled-in-Bond ocitlo sedmačtyřicet jmen. Převážná většina přihlášených je z Prahy, velké zastoupení má mezi soutěžícími ale také Ostrava a Moravskoslezský kraj obecně. Zahanbit se nenechaly ani Brno, severní Čechy a několik dalších českých měst, například Příbram nebo Karlovy Vary. Poměrně silné je i zastoupení žen – o cestu do Athén se s šestatřiceti barmany utká celkem jedenáct barmanek.

Soutěžící mohli do Bottled-in-Bond přihlásit i více drinků, každý na bázi jiné whiskey ze série Bonded, a svou šanci na výhru tak znásobit. Několik jich téhle možnosti neváhalo využít, jeden ze soutěžících o vítězství bojuje hned se třemi koktejly. Drinků je tak v soutěži 53. Při tvorbě jejich receptur barmani a barmanky nejčastěji, konkrétně v jednadvaceti případech, sáhli po Jack Daniel’s Triple Mash, po šestnácti koktejlech je pak na bázi Jack Daniel’s Bonded a Jack Daniel’s Bonded Rye. „Sešla se nám celá řada velmi zajímavých receptur, od jednoduchých twistů na známé koktejlové klasiky po velmi sofistikované a inovativní drinky. Osobně mi v paměti utkvěl třeba koktejl, v němž je zakomponovaná BBQ omáčka, nebo drink ozdobený popcornovým prachem. Přinejmenším podle fotek vypadá zajímavě i drink servírovaný s burákovým máslem,“ dává jen pár příkladů Helena Cellarová, junior brand managerka značky Jack Daniel’s, a pokračuje: „Potěšilo nás, kolik času a energie soutěžící vytváření svých soutěžních koktejlů věnovali. Jedna z barmanek si pro svůj drink dokonce nechala vyrobit i sklenku na míru.“

Výběr vítěze přímo v zapojených barech / Od začátku září běží druhá fáze soutěže, a to prezentace drinků přímo v barech. Dle zadání by měly být součástí koktejlového menu anebo speciální nabídky, která musí být hostům aktivně prezentována po dobu dvou až tří týdnů. V období od 1. do 30. září bary soutěžících po předchozí domluvě zároveň navštíví tříčlenná porota složená ze zástupců Brown-Forman Czechia, která soutěžní koktejly ohodnotí. Ze 100 bodů, které mohou získat, připadá 30 na chuť koktejlu, stejný počet na jeho vzhled a servis, respektive na prezentaci drinku v baru (menu, speciální nabídka, aktivní doporučení personálu apod.) i na sociálních sítích (barmana i podniku) a zbylých 10 na kreativitu, co se drinku samotného, jeho servisu, příběhu i prezentace týče.

Na vítěze, jehož jméno bude známo nejpozději 7. října, čeká lákavá cena v podobě zpáteční letenky do Athén a ubytování pro dvě osoby, a to v době konání Athens Bar Show, jež se letos uskuteční 5.–7. listopadu. Součástí výhry jsou i dvě vstupenky na tuto top oborovou akci a také kapesné ve výši 10 000 Kč. Odměnou pro nejlepšího z barmanů a barmanek bude i skutečnost, že se jeho koktejl stane signature drinkem série Jack Daniel’s Bonded, a on se tak dostane do širšího povědomí mezinárodní barmanské komunity.

Ocenění se dočká také soutěžící, jenž bude se svým koktejlem nejúspěšnější na sociálních sítích. Vybrat si bude moci produkty z portfolia značky Jack Daniel’s, a to v hodnotě 15 000 Kč. Příspěvky s hashtagem #Jacksoutez se už na Facebooku i Instagramu objevují, a tak mají všichni členové barové komunity i lidé mimo ni možnost do soutěžního dění nahlédnout a samozřejmě také podpořit svého favorita.

 

pijsrozumem.cz
Jack Daniel’s a Old No. 7 jsou registrované ochranné známky. ©2024 Jack Daniel’s.
Prosím, nesdílejte tento obsah s osobami mladšími 18 let.

@poslední příspěvky

@newsletter

Fields marked with an * are required

Vyplněním uvedených polí a kliknutím na „přihlásit“ udělujete AtBars Spirit, s.r.o., souhlas se zpracováním osobních údajů, jež bude provedeno dle platné legislativy.

@mohlo by vás zajímat