Kro a Eggo v Karlíně servírují snídani i brunch

13.09.2024AtBars

Karlínské Kro se na chvíli odmlčelo, aby se mohlo vrátit s novým interiérem, konceptem i otevírací dobou. Nově do něj lze zaskočit i na ranní kávu, snídani a brunch, pod nímž je z velké části podepsán Ron Winkler z vyhlášeného brněnského podniku Eggo.

Letní rekonstrukce karlínského bistra a baru měla kromě osvěžení interiéru za cíl připravit ho na změnu konceptu a nového člena kuchařského týmu. Na roční hostovačku do něj totiž přichází Ron Winkler z brněnského podniku Eggo, jehož doménou jsou brunche. V Karlíně tak dojde k propojení toho nejlepšího z obou podniků a kromě obědů, večeří a večerních koktejlů se v Kro budou servírovat také snídaně a brunch. Ve všední dny se dveře podniku otevřou už v osm, v sobotu o deváté. V neděli zůstánou zavřené.

Za změnou konceptu je v podstatě souhra náhod. „Ve stejnou dobu, kdy Ron Winkler přemýšlel nad tím, kam dál posunout svůj brněnský provoz a začal se poohlížet po něčem v Praze, jsem řešil, jak v Karlíně co nejlíp rozjet plánované snídaně. Eggo pro mě byla vždycky jedna z nejlepších brunch adres a naše spolupráce se osvědčila už v rámci pop-upu v Almě, takže jsem Rona neváhal oslovit,“ objasňuje zakladatel Kro Vojta Václavík.

Z ranních jídel, na nichž si už pár let rádi pochutnávají Brňané, se v karlínském Kro budou servírovat třeba Og Eggo míchačky, které v Praze doplní milk bun z Kro pekárny. Lákavě vypadá rovněž New York roll, tedy rolka z vlastní pekárny doplněná o vepřovou salsicciu, volské oko, piccalilli tatarku a čedar. Menší hlad zažene například tartaletka s uzeným pstruhem od Trnečka Smoked Fish a trochu se po ránu probrat pomůže i výběrová káva z pražírny Doubleshot.

Brunch se bude v Kro servírovat od rána do tří odpoledne, kdy si kuchyně dává na hodinu pauzu. Překrývá se s nabídkou obědů, v níž stejně jako večer nechybějí oblíbené Kro klasiky jako kuřecí kombo nebo vývar. Konkuruje jim například comfort food skrývající se pod zkratkou CFC, tedy Caesarovo smažené kuře. Jde o milk bun z pekárny Kro naplněnou smaženým kuřecím prsem zasypaným slaninovým prachem, listy římského salátu, zrajícím sýrem, caesar dresinkem a paprikovým olejem.

foto: Jan Čihák

@mohlo by vas zajimat