Le Tribute je i značka toniků, sody a limonády

14.09.2024AtBars

Byť je španělská společnost Destilerías MG v barovém světě známá především svými destiláty, její portfolio zahrnuje také nealkoholické nápoje. Vyrábí je pod stejnou značkou jako jeden ze svých ginů – Le Tribute. K mání jsou i na českém trhu.

Gin Le Tribute je výrazně citrusový, významnou roli v jeho chuťovém i aromatickém vyznění kromě jalovce sehrávají limety, kumquaty, citrony, tři druhy grapefruitu, mandarinky, hořké i sladké pomeranče, a dokonce i citronová tráva. Aby barmani nemuseli dlouho přemýšlet, s jakým tonikem ho nejlépe kombinovat, má pro ně Destilerías MG také vlastní toniky. Kromě klasické Le Tribute Tonic Water je to ještě novinka, jež se obsahem cukru drží na nule, a tak dostala jméno Le Tribute Zero Tonic. Jeho chuti, jež vyznívá výrazně do hořka, je dosaženo pouze přírodními složkami, jako jsou chinin a citronová tráva. Voda, jež se pro jeho výrobu používá, pochází z přírodního pramene patřícího přímo palírně a filtruje se pomocí reverzní osmózy.

Nealko sortiment nově doplňuje ještě Le Tribute Olive Lemonade, v níž se tóny citronu snoubí s dotekem oliv. Právě olivy se totiž spolu s čerstvě oloupanou citronovou kůrou k její výrobě používají. Výsledek pak ještě zvýrazňuje přídavek mořské vody. Vyvážený hořkosladký citrusový profil pak charakterizuje poslední produkt nealko řady Le Tribute, jímž je Soda Pink Grapefruit. Její receptura zahrnuje šťávu z grapefruitu, citronu a pomeranče.

Všechny tři nealkoholické novinky se plní do hnědých vroubkovaných lahviček o objemu 0,2 l, které svým designem odkazují na stejnojmenný gin. Společnost Premier Wines & Spirits, jež je jejich distributorem na českém trhu, je prodává za 63 Kč (Olive Lemonade), respektive 70 Kč (Zero Tonic a Pink Grapefruit Soda).

@mohlo by vas zajimat