Bar Community Awards budou rozdány v listopadu

    17.10.2024 | AtBars
    Nejlepší bar, barman, barový tým, koktejlové menu a ambasador, které ze svého středu vybrala sama česká barová komunita, o trofeje za rok 2024 nepřijdou. Slavnostní ceremoniál se v uskuteční 20. listopadu a zároveň předznamená spolupráci s novým partnerem.

      Soutěž s rumem Diplomático už dospěla do finále

      16.10.2024 | AtBars
      V průběhu léta se otevřela registrační brána soutěže s venezuelským rumem Diplomático, kterou prošly bezmála dvě stovky soutěžících. Kdo z České republiky nebo Slovenska dojde až do vítězného konce, se dozvíme 30. října. Už teď ale známe jména těch, kdo jsou tomuto cíli blízko.

        Palírna Radlík představuje první edici své whisky

        15.10.2024 | AtBars
        Slibně se rozvíjející české whisky scéně se svým dílem rozhodla přispět i Palírna Radlík. The First One, jak se její inaugurační edice whisky jmenuje, se do prodeje dostane už 23. října. K mání bude ve dvou variantách a striktně limitovaném množství. Dostane se tak pouze na pár stovek zájemců.

          Na BCB dostanou prostor i malé mladé značky

          14.10.2024 | AtBars, PR
          Bar Convent Berlin je rok co rok přehlídkou široké škály značek a produktů. Kromě těch celosvětově známých a zavedeních mezi nimi mají pokaždé své místo i nováčci nápojové branže napříč všemi kategoriemi. Zde je výběr alespoň některých z nich.

            Guestbartending má kromě pozitiv i své stinné stránky

            13.10.2024 | Bára Urbanová
            Trend hostování v posledních letech nabral na síle a jeho boom s sebou kromě pozitivních zkušeností nese i negativa. Zástupcům devíti podniků z pěti zemí jsme proto položili otázku: Jaké přínosy guestbartending z pohledu hostujícího barmana má a v čem naopak spočívají jeho stinné stránky?

              V Měšicích otevřelo Centrum alternativních investic

              11.10.2024 | AtBars
              V reakci na rostoucí poptávku investorů po vzdělávání a informacích ze světa alternativních aktiv spojily své síly investiční fondy Wine Management SICAV a Artefin – výsledkem je Centrum alternativních investic, které společně vybudovaly v Měšicích u Prahy.

                Soho House se opět promění na Grand Campari Hotel

                10.10.2024 | AtBars
                Do doprovodného programu berlínského Conventu i letos zasáhne Campari Academy, jež se znovu chystá proměnit Soho House Berlin v Grand Campari Hotel. Ten pak po dva dny nabídne sérii workshopů, seminářů a debat zaštítěných názvem 9 Steps to Success.

                  Art of Work: Radka Cvoligová

                  09.10.2024 | Matěj Dereck Hard
                  Atelier of Senses je místem plným krásných vůní a jeho majitelka Radka Cvoligová má velmi citlivý nos, díky němuž s nimi dokáže skvěle pracovat. Procvičila si ho i na rumu Zacapa XO, který jsme jí nabídli k ochutnání, a velmi sofistikovaně popsala, co všechno v něm cítí.

                    Měsíc v CBA: Přípravy na šampionát a nadupaná CBL

                    09.10.2024 | Michael Lapčík, CBA
                    Pravidelný měsíční vhled do dění v České barmanské asociaci zahrnuje reminder koktejlového mistrovství světa a ohlíží se i za soutěžemi bohatě naplněným babím létem – do Czech Bartenders League spadají tři z nich.

                      Bratislavský Mirror v žebříčku 50 Best poskočil výš

                      08.10.2024 | Bára Urbanová
                      Dva týdny před vyhlášením padesáti nejlepších barů světa bylo zveřejněno pořadí podniků ve druhé padesátce The World’s 50 Best Bars. Své místo mezi nimi opět má i bratislavský Mirror, navíc si oproti loňskému devadesátému místu notně polepšil…

                        Bernard vyhlásil třetí ročník kuchařské soutěže

                        07.10.2024 | AtBars
                        Rodinný pivovar Bernard spouští nový ročník soutěže BernardChef, jež je určena studentům gastronomických škol i nadšeným amatérům. Jejím cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů a v neposlední řadě také výuku tohoto oboru.

                          Vítězství v Jelínek Cupu obhájil Marek Šimůnek

                          06.10.2024 | AtBars
                          Muzeum slivovice v Praze na Malé Straně se 25. září stalo kulisou pro International Rudolf Jelínek Cup. Základem drinků, které barmani a barmanky za soutěžním barem míchali, byla poprvé v historii soutěže hruškovice, oproti tomu jméno vítěze se ve srovnání s loňskem nezměnilo.

                            Koval Distillery má novou značku whiskey a ginu

                            05.10.2024 | AtBars
                            Chicagská nezávislá palírna Koval, jež byla založena před šestnácti lety, rozšířila svůj záběr o novou značku Thresh & Winnow, která pro začátek nabídne čtyři produkty. Už v září měly premiéru dvě nové whiskey, v říjnu je bude následovat dvojice ginů.

                              Patnácté globální finále zvedlo laťku ještě o něco výš

                              04.10.2024 | AtBars
                              V první polovině září se v Šanghaji rozhodovalo o tom, kdo se stane držitelem titulu The World Class Global Bartender of the Year 2024. Vyhrál Kanaďan Keegan McGregor, bohatší o spoustu zážitků a zkušeností se ale domů vrátil i František Dandáš, stejně jako nový český World Class ambasador...

                                Ve Starém Plzenci se utkalo sommelierské mládí

                                03.10.2024 | AtBars
                                Starý Plzenec 2. října hostil šestadvacátý ročník soutěže Bohemia Sekt Trophée Talent určený mladým sommelierkám a sommelierům. Jeho vítězkou se stala studentka Středního odborného učiliště a střední odborné školy v Poličce Gabriela Unčovská.

                                  Cenu za pohostinnost získala Caretaker’s Cottage

                                  02.10.2024 | Bára Urbanová
                                  Druhým ze speciálních ocenění, jejichž držitelé se oznamují ještě před slavnostním ceremoniálem The World’s 50 Best Bars, je Michter’s Art of Hospitality Award. V Madridu ji už 22. října převezmou zástupci melbournské Caretaker’s Cottage.

                                    Na Mariánském náměstí se rozzáří Sugarlandia

                                    01.10.2024 | AtBars
                                    Už déle než dekádu se Praha vždy na čtyři říjnové dny rozzáří díky festivalu světla a digitální kultury. Ten letošní se uskuteční 10.–13. října a jedním z jeho partnerů bude i filipínský rum Don Papa – díky videomappingu tak ožije tajemná Sugarlandia.