Na Mariánském náměstí se rozzáří Sugarlandia

01.10.2024AtBars

Už déle než dekádu se Praha vždy na čtyři říjnové dny rozzáří díky festivalu světla a digitální kultury. Ten letošní se uskuteční 10.–13. října a jedním z jeho partnerů bude i filipínský rum Don Papa – díky videomappingu tak ožije tajemná Sugarlandia.

Dvanáctý ročník Signal Festivalu se drží tématu Ekosystémy, tentokrát s podtitulem Cesta/Výprava, což skvěle ladí s mystickým světem, jenž kolem sebe značka Don Papa vybudovala. Místní ostrovu Negros, z nějž tento rum pochází, přezdívají Sugarlandia. V jeho srdci se tyčí aktivní sopka Mount Kanlaon, která je pokrytá hustým deštným pralesem a na jejím úpatí se pěstuje a zpracovává cukrová třtina. Negros je obecně bohatý na pestrou floru a faunu, jež inspirovala mimo jiné i jeho fantaskně pojatou etiketu, jejíž ústřední postavou je významná osobnost filipínských dějin – Papa Isia.

Prohlédnout si tajemný svět Sugarlandie na vlastní oči budou moci po čtyři říjnové dny také Pražané a návštěvníci metropole. Společnost Stock Plzeň-Božkov, do jejíhož distribučního portfolia Don Papa patří, nechala pro letošní ročník Signal Festivalu připravit speciální videomapping, který bude možné zhlédnout od 10. do 13. října na budově Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Podobu projekci vtiskla londýnská umělkyně Mischa Ying.

@mohlo by vas zajimat