Cenu za pohostinnost získala Caretaker’s Cottage

02.10.2024Bára Urbanová

Druhým ze speciálních ocenění, jejichž držitelé se oznamují ještě před slavnostním ceremoniálem The World’s 50 Best Bars, je Michter’s Art of Hospitality Award. V Madridu ji už 22. října převezmou zástupci melbournské Caretaker’s Cottage.

Jako první se každoročně oznamuje jméno držitele Bartenders’ Bartender Award, jímž se pro letošní rok stal Iain McPherson z edinburského baru Panda & Sons. Druhým oceněním vyhlašovaným s předstihem je cena za pohostinnost sponzorovaná bourbonem Michter’s. Více než sedm stovek členů The World’s 50 Best Bars Academy je vyzváno, aby jmenovali jeden bar, v němž se jim v uplynulých osmnácti měsících dostalo největší pohostinnosti – nejčastěji letos zaznělo jméno Caretaker’s Cottage.

Bar situovaný v samém centru Melbourne je součástí městského parku Wesley Place, v němž se mísí příroda s moderní výstavbou v podobě výškových kancelářských budov a historickými objekty. V jednom takovém, jenž původně sloužil jako domov správce kostela, se nachází i Caretaker’s Cottage. Kamenem obložený malý domek ve viktoriánském stylu, jenž se i v interiéru stále pyšní některými původními prvky, si jako místo pro svůj bar vybrali Rob Libecans, Ryan Noreiks a Matt Stirling, kteří se rozhodli zúročit své zkušenosti ze světově uznávaných koktejlových podniků ve společném projektu. První hosty Caretaker’s Cottage přivítala teprve v roce 2022 a do povědomí se záhy zapsala svou přívětivou atmosférou, nenápadnou elegancí a precizně vyladěnými drinky. Menu kombinuje tři klasiky se třemi současnými kreacemi, jež doplňuje průběžně obměňovaný Milk Punch, tedy jeden z nejoblíbenějších drinků v anglických pubech 18. století. Stejně vyladěný jako drinky je i hudební podkres – pod barovým displejem jsou vyskládané vinyly a přímo na baru se kromě barmanských stanovišť našlo místo i pro špičkový přehrávač, který je v něm zabudovaný.

Rob, Ryan a Matt od počátku kladou důraz na pohostinnost, za což si po loňském úspěchu v podobě 23. místa v žebříčku The World’s 50 Best Bars letos připsali ještě další ocenění – Michter’s Art of Hospitality Award. „Je nám velkou ctí, že můžeme v naší malé melbournské hospůdce hostit lidi z celého světa. Michter’s Art of Hospitality Award, jež nám udělala obrovskou radost, je oceněním všeho, o co usilujeme. Moc nás těší, že naši zaměstnanci věří v naši vizi a pomohli nám tesat myšlenky moderní pohostinnosti do kamene. Jsme hrdí, že se nám podařilo vytvořit zábavné a inkluzivní prostředí, které si hosté užívají stejně jako my. Nemůžeme se dočkat, až se o tuhle novinku podělíme s celou komunitou, protože bez ní bychom takového ocenění nikdy nemohli dosáhnout,“ říkají.

Pro svou cenu si zástupci Caretaker’s Cottage poletí už za necelé tři týdny do Španělska, obdrží ji v rámci slavnostního ceremoniálu The World’s 50 Best Bars. Vyhlášení padesáti nejlepších barů světa proběhne 22. října v Madridu, sledovat ho bude možné i on-line, a to na Facebooku 50 Best nebo na YouTube kanále. Už 8. října se pak dozvíme, které bary se letos objeví ve druhé padesátce.

@mohlo by vas zajimat