Tour Zakus Ambiente dává nahlédnout do zákulisí

15.01.2024AtBars

Vzdělávací centrum Um přichází s novinkou v podobě tour po podnicích Ambiente, jež dává nahlédnout do jejich zákulisí a účastníky zavede do pekárny, bourárny, kuchyně a cukrárny, ale taky za výčep. Kromě zajímavých informací nabízí i leccos k ochutnání.

Novinka vzdělávacího centra restaurační skupiny Ambiente je inspirována onboardingem, kterým procházejí zaměstnanci jejích podniků. Nově dostal podobu tour Zakus Ambiente, která zájemcům z řad široké veřejnosti poskytuje možnost během jednoho odpoledne navštívit několika provozů Ambiente, dozvědět se o řemeslech, na která se specializují, na něco si sáhnout a leccos ochutnat. Průvodcem jim na ní bude Filip Trčka, jenž do restaurační skupiny nastoupil před 27 lety a dnes v roli ombudsmana hostů pomáhá v restauracích Ambiente vychytávat detaily, aby hosté byli co nejspokojenější.

Výprava Zakus Ambiente má na trase šest zastávek. Začíná v karlínské Esce, kde se od šéfpekaře Jardy Kozdělky účastníci dozvědí leccos o pekařině, mouce a chlebu. Hned poté se přesunou do nově otevřené degustační restaurace Štang, kde jim o surovinách z pole a divoké přírody, práci s ušlechtilými plísněmi a fermentací povypráví šéfkuchař Martin Štangl. V pivovaru s výčepem Dva Kohouti se účastníkům tour pověnují sládek Lukáš Tomsa a vedoucí Ivana Kubičková a žízeň tam budou moci uhasit vlastnoručně načepovaným pivem. Z Kohoutů tour vede do Kantýny, kde se šéfkuchař Jakub Hlávka a řezník Jan Macík u společné večeře rozpovídají o řeznickém řemesle, mase a staření a zájemcům dají nahlédnout také do bourárny. Předposlední zastávka bude laděna do sladka – v cukrárně Myšák se o její program, který zahrnuje i plnění kremrolí, postarají šéfcukrář Lukáš Pohl a manažer Tomáš Hánek. Finále Zakus Ambiente proběhne na Národní třídě v Umu. S drinkem od Dušana Pavelky, baristy a jednoho z lektorů vzdělávacího centra, v ruce, si účastníci tour na samotný závěr od Filipa Trčky vyslechnou něco víc o vizi Umu a celého Ambiente.

Termíny na výpravu Zakus Ambiente na období od února do dubna už jsou vypsané. Tour probíhají vždy v úterý od 13 hod. a trvají zhruba šest hodin.  

@mohlo by vas zajimat