Monica Berg obdržela Parabere Care Award

07.03.2024AtBars

V Římě se na začátku března uskutečnilo každoroční Parabere Forum, jež se zaměřuje na podporu žen v gastronomii a potravinářství obecně. Jeho součástí bylo rovněž předání Parabere Care Award, jejíž držitelkou se letos stala Monica Berg.

Parebere Forum je nezisková organizace s mezinárodní působností, jež si klade za cíl zlepšovat oblast potravinářství, gastronomie, výživy a zemědělství a podpořit jejich růst, a to v kontextu udržitelnosti, ale také sociální spravedlnosti. Od roku 2014, kdy byla založena, dává zaznít hlasu žen, které v těchto oborech působí, protože jejich pohled na klíčová oborová témata považuje za nesmírně důležitý a nezbytný pro další rozvoj. Forum rovněž oceňuje výrazné osobnosti z oboru. Parabere Care Award je určena ženám, které se zasadily o zlepšení každodenní praxe v rámci odvětví, ať už z pohledu udržitelnosti, férových a etických pracovních podmínek, nastavení správného balancu mezi profesním a soukromým životem či wellbeing problematiky obecně.

Letošní laureátkou Parabere Care Award se stala Monica Berg, jež spolu se svým partnerem, českým barmanem Alexem Kratěnou, v Londýně provozuje bar Tayēr + Elementary. Jejich aktivity však sahají mnohem dál. Zmínit je možné například nadaci P(our), jejímiž jsou oba spoluzakladateli, ale také projekt Back Of House, který vznikl ve snaze poskytnout zaměstnancům v gastronomii možnost anonymní zpětné vazby, a zabránit tak diskriminaci, obtěžování nebo jiným škodlivým situacím, jež v nich vzbuzují obavy. Monica s Alexem předchůdce tohoto on-line nástroje nejprve vyzkoušeli v Tayēr + Elementary a poté se ho rozhodli poskytnout zdarma majitelům podniků po celém světě.

Podle výboru pro udílení Parabere Care Award Monica Berg inspiruje celosvětovou komunitu svým přístupem k udržitelnosti a fair traid, stejně jako k work-life integraci a vytváření bezpečných pracovních podmínek, a může tak být příkladem pro všechny, kdo se chtějí vydat cestou pozitivní změny. Cena byla Monice předána v rámci devátého ročníku Parabere Fora, které se 4. března uskutečnilo v Římě. „Jsem velmi vděčná za podporu a uznání, kterého se mi prostřednictvím Parabere Care Award dostalo, a motivuje mě to se do budoucna snažit ještě víc! Naše odvětví je postavené na péči o lidi, a tak je, myslím, skvělé, že se konečně začínáme stejnou měrou zaměřovat také na péči o nás samotné i sami o sebe. Čeká nás ještě spousta práce, doufám však, že společně dokážeme provést všechny nezbytné změny, z nichž budou těžit budoucí generace,“ prohlásila.

@mohlo by vas zajimat