Do Vatikánu opět zamířila požehnaná várka piva

23.03.2024AtBars

Plzeňský Prazdroj tento týden odeslal do Vatikánu tradiční velikonoční dar papeži. Letos má podobu 2024 láhví plzeňského ležáku a ručně vyrobeného dřevěného soudku, jimž 21. března ještě před cestou požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub.  

Tradice posílání plzeňského piva do Vatikánu má svůj původ na přelomu 19. a 20. století, kdy si ho nechal na doporučení svých lékařů dovážet papež Lev XIII. V novodobé historii se Pilsner Urquel na cestu dlouhou 1300 km vydal už potřinácté, a to 21. března před polednem. Stalo se tak opět u příležitosti Velikonoc, přičemž letošní dar obsahuje symbolických 2024 láhví plzeňského ležáku, jež odkazují na aktuální letopočet, ale také speciální dřevěný soudek s gravírovaným věnováním, který vyrobili prazdrojští bednáři.

Papež František dar převezme při generální audienci, která proběhne začátkem dubna na Svatopetrském náměstí. Za Plzeňský Prazdroj se jí zúčastní emeritní vrchní sládek Václav Berka, marketingová ředitelka Francesca Bandelli a obchodní ředitel pro Slovensko Martin Grygařík. Součástí návštěvy ve Vatikánu bude také slavnostní setkání s velvyslanci z jiných zemí a nejvyššími pracovníky Vatikánu, které pořádá velvyslanec České republiky při Svatém stolci Václav Kolaja.

@mohlo by vas zajimat