Francouzský trh se vrací na pražskou Kampu

10.07.2024AtBars

Tradiční červencový Francouzský trh se vloni poprvé konal v zahradách Trojského zámku, letos se ale vrací na místo, s nímž byl po léta spjatý – jeho sedmnáctý ročník se opět odehraje na pražské Kampě. Kromě stálic mezi vystavovateli se ho zúčastní i několik nováčků.

Francouzský trh se bude konat už tento týden, od 11. do 14. července. Jeho slavnostního otevření se ve čtvrtek v deset dopoledne ujme velvyslance Francie v České republice Stéphane Crouzat. Ve stejný čas bude začínat i další dny a potrvá vždy do devíti večer, jen v neděli skončí už v osm.

Účast na sedmnáctém ročníku francouzského trhu přislíbilo devatenáct vystavovatelů, kteří všem zájemcům, kteří na Kampu zavítají, nabídnou širokou škálu francouzských delikates včetně ústřic, mušlí, burgundských šneků, regionálních sýrů, šunek a uzenin a foie gras, ale také rozmanitý výběr bílých, růžových, červených i šumivých vín. Novinkou letošního ročníku bude nabídka francouzských piv z minipivovarů. Mezi vystavovateli se objeví řada známých tváří, které nevynechají žádný ročník Francouzského trhu, patří k nim třeba The Winery, Fransyr, pekárny Nostress, Moje levandule nebo Atelier Red & Wine. Premiéru si letos na Francouzském trhu odbude například Huilerie Beaujolaise, jež do sortimentu trhu přispěje širokou nabídkou olejů a octů.

Pravou francouzskou atmosféru dokreslí hudební program, do nějž přispějí zpěvačka Zdenka Trvalcová, skupina Charlie & The Chocolates, saxofonista Matouš Kobylka a řada dalších talentovaných umělců. Nachystána je i zábava pro ty nejmenší.

@mohlo by vas zajimat