Bar Community Awards budou rozdány v listopadu

17.10.2024AtBars

Nejlepší bar, barman, barový tým, koktejlové menu a ambasador, které ze svého středu vybrala sama česká barová komunita, o trofeje za rok 2024 nepřijdou. Slavnostní ceremoniál se v uskuteční 20. listopadu a zároveň předznamená spolupráci s novým partnerem.

Udílení Bar Community Awards, za nimiž stojí on-line magazín AtBars.com, bylo původně koncipováno jako součást programu prvního ročníku Pupp Education Symposia, které mělo v květnu proběhnout v karlovarském Grandhotelu Pupp. Termín jeho konání byl ale nejprve dvakrát posunut, podruhé uprostřed hlasování Bar Community Awards, aby se jeho organizátoři Víťa Cirok a Honza Šebek z důvodů, které nemohli sami ovlivnit, nakonec rozhodli jeho pořádání o rok odložit. „Víťa s Honzou, kteří původně návrat ocenění na českou barovou scénu iniciovali, se ke vzniklé situaci postavili čelem. Od konce léta jsme společně řešili náhradní variantu eventu, který by se ve skromnějším formátu a pod jiným názvem konal v Praze. Nedařilo se nám ale najít termín, který by vyhovoval oběma stranám, a začaly se míjet i naše představy o podobě a konkrétní náplni programu. Na naší straně proto padlo rozhodnutí tuto spolupráci ukončit,“ objasňuje spolumajitelka AtBars.com Bára Urbanová.

Ve hře byly různé varianty, jež zahrnovaly vše od skromné party v některém z pražských barů po osobní předání trofejí oceněným přímo v jejich podnicích, nakonec ale na slavnostní ceremoniál přece jen dojde. „Na konci září se mi kvůli Bar Community Awards ozval prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský a nabídl nám jak pomoc s organizací eventu, tak prostory brněnského vzdělávacího centra Abzac pro jeho konání. Pak se do situace vložil Vašek Abraham a události nabraly rychlý spád,“ popisuje následné dění Bára Urbanová.

Václav Abraham je nejen vedoucím flairové sekce CBA a zástupcem společnosti Monin pro střední Evropu, ale spolu s Filipem a Davidem Stránskými také organizátorem Prague Cocktail Weeku, jenž měl letos v květnu úspěšnou premiéru. A právě tento tým se organizace slavnostního večera Bar Community Awards za podpory CBA a partnerů z řad výrobců a distributorů alkoholických i nealkoholických nápojů ujme – uskuteční se 20. listopadu a hostit ho bude Abzac.

„V průběhu příštího týdne se chystáme obeslat hlasující, abychom jim vše oznámili osobně. Zároveň chceme vyzvat ty, kteří své hlasy ještě neodevzdali, aby tak učinili, a rozhodli jsme se dát možnost hlasovat znovu i všem ostatním, pokud o to projeví zájem. Od původního hlasování přece jen uplynulo několik měsíců a barová scéna není neměnná,“ podotýká Bára Urbanová a pokračuje: „Na druhou stranu ale nadále platí původní pravidla – třeba to, že bar musí být v době hlasování v provozu alespoň čtvrt roku, aby již bylo možné důsledně posoudit jeho kvality.“

Spojení s organizátory Prague Cocktail Weeku na organizaci letošního udílení cen je současně předznamenáním budoucí spolupráce. Další ceremoniál Bar Community Awards se příští rok uskuteční v rámci pražského koktejlového týdne, přesněji během jeho závěrečného večera, jenž proběhne 13. května 2025. „Kdy jindy rozdávat barové ceny než na Světový den koktejlu? Navíc je po těch letošních zmatcích velká úleva mít už teď zafixované datum eventu, a to nejen pro příští rok, ale i pro všechny roky následující,“ uzavírá Bára Urbanová.

@mohlo by vas zajimat